CCOO denuncia Interskol de Ripoll a Inspecció de Treball per impagaments

L'empresa, que oficialment està en concurs de creditors des del 9 de gener, deu el 70% de la nòmina de desembre i el 50% de les vacances | El sindicat qualifica la situació de “dramàtica”

Arnau Urgell
20 de gener del 2015
Actualitzat el 27 de gener a les 7:29h
Interskol és l'antiga Tallers Casals de Ripoll
Interskol és l'antiga Tallers Casals de Ripoll | Adrià Costa

Interskol és l'antiga Tallers Casals de Ripoll. Foto: Adrià Costa


La situació a Interskol, l'antiga Tallers Casals de Ripoll, es complica cada dia més. Comissions Obreres ha denunciat l'empresa a Inspecció de Treball pels impagaments del 70% de la nòmina de desembre, el 50% de les vacances d'estiu, entre altres conceptes. La direcció s'escuda que des del 9 de gener està oficialment en concurs de creditors –l'antiga suspensió de pagaments- i no aclareix si els seus plans de futur passen per deslocalitzar la producció a Rússia.

Interskol va presentar el concurs de creditors el passat 23 de desembre i se li va acceptar el 9 de gener. El tràmit el va fer pocs dies després que només abonés el 30% de la nòmina de desembre. Un impagament que se suma, segons explica Josep Serra, de la federació d'indústria de CCOO, al 50% de la paga de vacances de l'estiu així com al 70% de la revisió salarial del 2012. “S'ha fet amb tota la mala llet del món ja que ara s'escuden que estan en mans de l'administrador concursal per no pagar”, assenyala Serra.

“La prioritat en qualsevol cas hauria de ser pagar les nòmines dels treballadors i més si es tracta d'endarreriments”, afegeix el sindicalista de CCOO. De fet, apunta que malgrat la situació de concurs de creditors en els darrers dies s'han pagat altres conceptes. “Tampoc han tingut cap interès en fer venir de Barcelona a Ripoll l'administrador concursal per desencallar la situació”, explica. Tot plegat, a pocs dies perquè s'hagi d'abonar teòricament la nòmina de gener. “No es pot descartar que es puguin estar tres o quatre mesos sense cobrar. La situació és dramàtica”, conclou Serra.

A banda dels impagaments Comissions Obreres també ha denunciat Interskol a Inspecció de Treball per no aportar informació al comitè a la qual té dret. Concretament, no tenen cap document sobre la comptabilitat de l'empresa, del concurs de creditors així com de les previsions de vendes i de producció. “Si volen marxar cap a Rússia que diguin quan i com”, afirma el representant sindical.

La direcció no assisteix a una reunió amb l'Ajuntament

L'Ajuntament de Ripoll va organitzar divendres passat una reunió per intentar desencallar la situació amb les diverses parts. La direcció va declinar assistir-hi per “problemes d'agenda” malgrat que el consistori es va comprometre a intentar buscar una nova data. Aquesta manca de comunicació s'ha repetit avui mateix quan el comitè ha tingut un contacte amb el director de la planta per intentar saber, sense èxit, quan podrien cobrar els endarreriments.