El Ripollès Rugby Club obté el primer triomf de la seva història

Clara victòria contra el Sabadell RC per 41 a 3

19 de gener del 2015
Actualitzat el 20 de gener a les 7:31h
El Ripollès Rugby Club, dos anys justos després de la seva fundació, ha aconseguit la primera victòria de la seva història. L'equip ripollès va derrotar clarament el Sabadell per 41 a 3 en el primer partit de la segona volta disputat dissabte al municipal.

Els locals van sortir amb molta força des del xiulet inicial, demostrant en tot moment un gran ordre ofensiu on tant davanters com tres quarts complien la seva feina al detall. La primera marca no es va fer esperar: al minut 7 els arlequinats ripollesos plantaven l’oval a la zona de marca de la mà de Gerard Graugés després d’una sèrie de fases d’atac on la davantera aconseguia guanyar metres per tal que els tres quarts acabessin la jugada. Cinc minuts més tard es va tornar a repetir el mateix esquema de joc, sent Enric Capdevila el que va donar els cinc punts als del Ripollès.

Tot i aquests primers minuts de domini dels locals, el Sabadell no va abaixar mai els braços i va enllaçar una sèrie de jugades que els plantaven prop de la línia de marca local. Tanmateix, els de blau i taronja van saber mantenir una defensa molt ben ordenada i van poder contrarestar eficientment les envestides dels visitants. Abans d’arribar a mitja part, doncs, tots dos equips es repartien el joc d’atac, on els locals tenien les melés controlades en atac i ben desactivades en defensa. Va ser als minuts finals, i després d’una sèrie picks-and-go, que el capità Albert Santandreu va sumar la tercera marca i que Eloi Pinza va transformar, igual que les dues anteriors, per arribar a la mitja part amb un clar 21 a 0.

La represa va ser similar a la primera part: el Ripollès es va avançar ràpidament en la suma de punts, aquest cop als dos minuts i després que el davanter Albert Fors plantés la pilota en una sortida de melé. Tot i la avantatge de punts i el domini que exercien els locals, aquests van saber mantenir el bon ordre en el camp ja que els del Vallès Occidental sabien aprofitar molt bé les seves ocasions i no perdonaven quan es tractava d’avançar metres. Amb tot, les marques arribaven i al 57 Eloi Pinza aconseguia la cinquena després d’una jugada d’uns tres quarts que dissabte van saber plasmar durant tot el partit la bona feina feta aquesta temporada. Poc després el Sabadell va poder escurçar distàncies amb la transformació d’un cop de càstig que els hi sumava els tres únics punts del partit després d’unes bones fases d’atac.

Tot i així, a cinc minuts del final Ivan Ballesteros va saber travessar la línia de defensa dels de blanc i taronja amb una gran jugada personal que posava els 36 punts als locals. El Ripollès no es cansava i no va deixar mai d’atacar i pressionar al rival en defensa, fet que es va plasmar amb una última marca al minut 80 quan novament Enric Capdevila va robar la pilota dels atacants i va aconseguir escapar-se per poder posar el definitiu 41-3.