Els esquiadors del Ripollès brillen al Campionat de Catalunya a Andorra

Joan Reyné es proclama subcampió català per davant de Marc Solà i just per darrera de Genís Zapater | Clàudia Galicia i Oriol Cardona, de l'Ski Club Camprodon, medalla a la Copa del Món

Joan Reyné, subcampió de Catalunya d'«skimo»
Joan Reyné, subcampió de Catalunya d'«skimo» | Lluis Prieto
12 de gener del 2015
Actualitzat el 13 de gener a les 7:38h

Joan Reyné, subcampió de Catalunya d'esquí de muntanya. Foto: Lluis Prieto

Cap de setmana rodó dels esquiadors de muntanya del Ripollès i de l'Ski Club Camprodon. Joan Reyné i Marc Solà van ser segon i tercer, respectivament, al Campionat de Catalunya individual disputat a Andorra. Genís Zapater, del club camprodoní, es va proclamar campió català mentre que Clàudia Galicia (3a absoluta) i Oriol Cardona (3r sub23) es penjaven medalla en modalitat esprint en el debut a la Copa del Món.

Els esquiadors del Ripollès copen el podis a Andorra

Els esquiadors del Ripollès i de l'SC Camprodon van copar el podi del Trofeu Tres Fronteres d'Andorra, prova que va servir com a Campionat de Catalunya en la modalitat individual. La victòria absoluta va ser per l'andorrà Xavi Areny (1:58:42) seguit de Genís Zapater que es va proclamar campió català amb un temps de 2:02:04. El podi del Campionat de Catalunya el van completar el camprodoní Joan Reyné (2:02:55) i el lletissó Marc Solà (2:10:18).

El ripollès Xevi Sadurní, setè absolut, es va proclamar campió de Catalunya veterà mentre que també cal destacar la vuitena posició absoluta –i cinquè català- del santjoaní Eric Moya. El santpauenc Jordi Martín va ser segon sub23 mentre que l'Ski Club Camprodon també va fer un altre podi amb la segona posició de l'olotí Aleix Domènech en categoria júnior.

La Tres Fronteres es va estrenar el 2014 de la mà de l'Esquí Club Pas de la Casa Grau Roig (ECPCGR). Constava de quatre circuits: el sènior i veterà masculí –de fins a 1.900 metres de desnivell-, el sènior femení i júnior masculí (1.700 metres), el júnior femení i cadets (1.200 metres) i un quart per a infants de fins a 600 metres.

Injecció de moral per a Joan Reyné

Xavi Areny, que corria a casa, i Gerard Vila, guanyador de la primera edició, ràpidament es van destacar. L'andorrà es va situar líder en solitari mentre que l'esquiador de Girona, tot just a la segona baixada, va patir una forta caiguda i va perdre els grampons fet que el va obligar a abandonar.

Per darrera tenia un Joan Reyné que té la mida presa a la Tres Fronteres –l'any passat va ser quart i segon millor júnior-. L'esquiador de Camprodon havia començat la temporada molt bé físicament però problemes tècnics sempre l'havien allunyat dels capdavanters en les primeres curses. A Andorra, en la darrera baixada, va ser superat per un Genís Zapater que es va proclamar campió de Catalunya però això no va impedir que el tercer lloc absolut i el subcampionat català suposessin una autèntica injecció de moral pel camprodoní. "No em pensava que m'anés tant bé. Em fa estar motivadíssim pel Campionat d'Espanya de la setmana vinent a Cerler", ha explicat a NacióMuntanya.

Sortida de la Tres Fronteres d'Andorra. Foto: Lluis Prieto

Classificació Tres Fronteres-Campionat de Catalunya individual 2015 (pdf)