Sant Joan s'incorpora al Festival de Música Antiga dels Pirineus

Ripoll ja en forma part des de l'edició de l'any passat

Redacció
09 de gener del 2015
Actualitzat a les 9:58h
Sant Joan de les Abadesses s’ha adherit al Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) que enguany celebrarà la cinquena edició. Es tracta d’una iniciativa que busca combinar la música medieval, renaixentista i barroca amb el patrimoni arquitectònic de les nostres contrades. El FeMAP neix de la unió d’esforços de diverses localitats del Pirineu amb la voluntat d’oferir una programació d’alta qualitat i de referència, promocionant el país i fomentant la recuperació i projecció del patrimoni cultural català.

La suma de Sant Joan de les Abadesses significarà l’ampliació del FeMAP al Ripollès, que des de l'any passat inclou la presència de Ripoll. El municipi oferirà indrets emblemàtics com la Vila Vella, el Monestir, el Palau de l’ABadia o l’Era d’en Serralta com a escenaris dels concerts estivals del festival, i que se sumen a altres indrets com el Monestir de Ripoll, la Catedral de la Seu d’Urgell, l’Església de Sant Vicenç d’Estamariu o la Basílica del Sant Sepulcre de Palera.

A més dels concerts del festival, el FeMAP també ofereix cursos dedicats a l’estudi i interpretació de la música antiga, a més de programar sessions de cinema relacionades amb aquest gènere i d’editar discs amb algunes interpretacions del festival.