Albert Bosch no passa de la tercera etapa del Dakar amb el cotxe elèctric

L'aventurer santjoaní, amb problemes a la direcció, exclòs en no arribar a temps a la sortida de l'especial | La direcció de la cursa permet que continuï el ral·li fora de l'apartat competititu

El cotxe d'Albert Bosch, després de la segona etapa
El cotxe d'Albert Bosch, després de la segona etapa | Acciona
Redacció
07 de gener del 2015
Actualitzat el 08 de gener a les 7:58h
Albert Bosch no ha passat de la tercera etapa del Dakar 2015 on hi competia amb un cotxe 100% elèctric. El buggy que conduïa ha tingut problemes de direcció i, malgrat iniciar la jornada, no ha arribat a temps a la sortida de l'especial, prevista per a les 12.30 del migdia. La segona etapa, una de les més dures del ral·li i on va morir un motorista en estranyes circumstàncies, va afectar molt els participants i el vehicle del santjoaní va quedar amb l'estat que mostra la fotografia. Finalment, segons ha explicat Catalunya Ràdio, continuarà al ral·li però fora de l'àmbit competitiu, una possibilitat que la direcció de la cursa ha acceptat.

La presència de l'aventurer de Sant Joan de les Abadesses ha estat breu, però ha deixat empremta. Bosch, en el seu novè Dakar, es va convertir en el primer en completar una etapa de la competició amb un cotxe 100% elèctric. La seva anterior participació, amb un buggy convencional 2011, també va acabar amb abandonament a la cinquena etapa.

No era la primera vegada que un cotxe elèctric disputés el Dakar. El 2012 un equip letó va aconseguir acabar-ho però, a diferència del repte d'Albert Bosch i del seu copilot Agustín Payá, ho va fer amb un model híbrid que, gràcies al motor de propulsió elèctrica, va reduir el consum de combustible un 50% respecte els vehicles convencionals.
 

Llista oficial d'abandonaments del Dakar 2015