Marc Pinsach i Laura Orgué imposen la seva llei a la Cronovallter

El fort vent obliga a retallar la primera prova de la Copa Catalana de Curses Verticals | Oriol Cardona i Nil Cardona completen el podi masculí i Clàudia Galicia i Gemma Arró el femení

Marc Pinsach, guanyador de la Cronovallter
Marc Pinsach, guanyador de la Cronovallter | Josep Maria Montaner
Arnau Urgell
27 de desembre del 2014
Actualitzat el 29 de desembre a les 10:02h

Laura Orgué, guanyadora de la Cronovallter Foto: Josep Maria Montaner


Marc Pinsach i Laura Orgué han imposat la seva llei i s'han endut la victòria a la Cronovallter-Territori d'Isards. Si l'esquiador de Cassà era el gran favorit –debutava aquesta temporada després de dos mesos de pretemporada-, en el cas d'Orgué –millor corredora del món de curses verticals- disputava tot just la seva segona prova d'esquí de muntanya. Això sí, a la primera fa dos anys, ja es va proclamar campiona d'Espanya de l'especialitat.

El fort vent que bufava a les cotes altes de la Vall de Camprodon ha obligat a retallar una cursa que, finalment, ha servit per iniciar la Copa Catalana de Curses Verticals-FGC Mountain Series 6.0. La prova ha acabat esdevenint una sola pujada d'uns 400 metres de desnivell fins a la cafeteria Marmotes de Vallter 2000. Una vegada descartat l'ascens a Bastiments, també s'ha hagut de fer el mateix amb la possibilitat de fer dues pujades per les pistes de l'estació.

Marc Pinsach, guanyador de la Cronovallter. Foto: Josep Maria Montaner


Els germans Cardona completen el podi

Ràpidament s'han destacat al capdavant de la cursa Pinsach així com els germans Oriol i Nil Cardona. Per darrera, el grupet perseguidor el formaven els representants de la selecció andorrana –Jordi Solé, Ferran Vila i Joan Albós- així com el vallesà Genís Zapater.

Les condicions no han estat fàcils. Al fort vent que frenava l'ascens dels esquiadors, segons ha explicat el mateix Zapater, s'hi sumava la presència de plaques de gel. "Ha estat una cursa que reclamava tècnica", ha afegit l'esquiador de Matadepera que ha acabat en cinquena posició. De fet, la sortida s'ha fet en un mur pronunciat en plena pista ja que a la base de l'estació el gruix de neu era mínim.

Finalment, Joan Albós ha estat quart –per darrera dels tres grans favorits- mentre que Zapater ha superat la resta d'andorrans acabant cinquè a la prova del seu club.

A la resta de categories les victòries han estat per Sergi Casabella i Júlia Massagué en cadets; i Marc Font i Míriam Martínez en júniors.

Marc Pinsach: "El fred i el vent han condicionat la prova"

"El fred i el vent ha condicionat la prova", ha admès Marc Pinsach que ha assegurat que fins a la "meitat del recorregut" no ha ha aconseguit "engrassar la maquinària". Tot i això, ha mostrat la seva satisfacció per tenir unes "molt bones sensacions" malgrat tractar-se de la primera prova de la temporada. Orgué, per la seva banda, ha reconegut que abans de començar "ha notat els nervis típics de ser la seva segona cursa d'esquí de muntanya". Tanmateix, el resultat –en plena temporada d'esquí de fons- ha estat molt positiu sumant la segona victòria en aquesta especialitat en la qual pretén competir al Campionat del Món.

Participació de luxe

La Cronovallter ha ocupat el forat que havia deixat l'ajornament de la Crononiu de la Molina, que havia de ser el Campionat d'Espanya de l'especialitat. Aquest fet ha permès que a la cursa de l'Ski Club Camprodon hagi reunit bona part de l'elit catalana de l'esquí de muntanya encapçalats per Marc Pinsach, guanyador de l'any passat. El fet que avui també es presentés la selecció catalana 2014-2015 ha afavorit la presència a Vallter d'esquiadors d'alt nivell.
 

Galeria de fotos Cronovallter-Territori d'Isards desembre 2014 (Josep Maria Montaner)

Classificacions Cronovallter-Territori d'Isards 2014 (pdf)

Galeria de fotos Cronovallter-Territori d'Isards febrer 2014 (Josep Maria Montaner)

 
CronovallterEsquiadorTempsClub/equip
1r classificatMarc Pinsach i Rubirola14:10CE Cassanenca
2n classificatOriol Cardona i Coll14:34SC Camprodon
3r classificatNil Cardona i Coll14:56SC Camprodon
4t classificatJoan Albós15:08ECOA Andorra
5è classificatGenís Zapater i Bargués15:21SC Camprodon

Classificació completa Cronovallter-Territori d'Isards (pdf)

 
CronovallterEsquiadoraTempsClub/equip
1a classificadaLaura Orgué16:44UE Urgell
2a classificadaClàudia Galicia17:09SC Camprodon
3ra classificadaGemma Arró18:10GREC Cerdanya

Classificació completa Cronovallter-Territori d'Isards (pdf)


La Cronovallter, marcada per la neu i el vent. Foto: Josep Maria Montaner