Els millors esquiadors de muntanya, a la Cronovallter

La vertical de l'Ski Club Camprodon tindrà un gran cartell amb Marc Pinsach, Oriol Cardona, Clàudia Galicia, Genís Zapater i Joan Reyné, entre altres | A la tarda, presentació de la selecció catalana

Redacció
24 de desembre del 2014
Actualitzat a les 17:21h
Marc Pinsach, vigent guanyador de la Cronovallter
Marc Pinsach, vigent guanyador de la Cronovallter | JMM
Marc Pinsach, en plena Cronovallter Foto: JM Montaner

La Cronovallter-Territori d'Isards es disputarà finalment aquest dissabte 27 de desembre i suposarà l'inici de la Copa Catalana de Curses Verticals-FGC Mountain Series 6.0, la primera competició de la temporada de la FEEC. A més, suposarà el debut enguany de Marc Pinsach, vigent guanyador de la prova i dominador d'aquest esport a Catalunya, amb el permís de Kilian Jornet.

La meteorologia ha fet anar de corcoll els organitzadors. Inicialment s'havia de celebrar el 7 de desembre però es va ajornar per les previsions de fort vent. La manca de neu també va suspendre la Crononiu –prevista pel 27 de desembre-, un forat que després de diversos anuncis contradictoris acabarà ocupant la prova de Vallter 2000.

Precisament aquest fet permetrà a Vallter que, per segon any consecutiu, s'hi reuneixi bona part de l'elit catalana de l'esquí de muntanya. A banda de Marc Pinsach, hi ha confirmada la presència de Clàudia Galicia –vigent guanyadora i que vindrà d'acumular dos triomfs a Donezan i Cambra d'Ase- així com Oriol Cardona i Joan Reyné, segon i tercer l'any passat. Genís Zapater, guanyador del 2012, també serà a Vallter.

La prova començarà a les 11 del matí i, posteriorment, s'aprofitarà per presentar la selecció catalana. A les dues hi ha prevista la foto de grup mentre que a les quatre s'exposaran les novetats de la temporada, segons ha informat la FEEC. Aquest fet farà que altres esquiadors puguin decidir a darrera hora afegir-se a la cursa entre els quals destaquen Nil Cardona, Marta Garcia-Farrés o Laura Orgué, entre altres.

L'objectiu dels organitzadors, l'Ski Club Camprodon, és aconseguir d'una vegada pujar per primera vegada al Bastiments en una cronoescalada. La sortida, a diferència del previst inicialment, es farà des del pàrquing superior de l'estació.

NacióMuntanya cobrirà la cursa des de Vallter i, al llarg del dia, anirà informant dels resultats així com de la presentació de la selecció catalana. Publicarà, a més, una galeria de fotos de la competició.

Claudia Galicia, vigent guanyadora en categoria femenina. Foto: Josep Maria Montaner