Els treballadors de l'antiga Tallers Casals temen la deslocalització a Rússia

Interskol, que des del 2010 controla l'empresa de Ripoll, presentarà concurs de creditors

Redacció
21 de desembre del 2014
Actualitzat el 22 de desembre a les 8:32h

Tallers Casals és des del 2010 Interskol. Foto: Adrià Costa


Els treballadors d'Interskol Power Tools, l'antiga Tallers Casals de Ripoll, temen una deslocalització de la producció cap a Rússia. Divendres, la direcció va comunicar al comitè d'empresa la intenció de presentar concurs de creditors. Una situació que, segons informa el Diari de Girona, el sindicat Comissions Obreres tem que amagui un tancament ordenat de l'activitat i el trasllat cap a Rússia.

Concretament, les sospites és que l'activitat de Ripoll es passi a desenvolupar a la ciutat d'Ielàguga, al Tatarstan, on fa uns mesos es va iniciar la producció d'un trepant destinat al públic professional amb tecnologia desenvolupada a Ripoll. Per tot plegat, CCOO demanarà formalment a la companyia la documentació que justifiqui el concurs de creditors i es convocarà ben aviat –probablement el dilluns- una assemblea de treballadors.

Uns problemes que no acaben

L'empresa russa va comprar l'antiga Tallers Casals l'any 2010 posant fi a un encadenament d'expedients de regulació d'ocupació i, fins i tot, un anunci de tancament que no es va portar a la pràctica. Tanmateix, malgrat la pompa amb què es va escenificar l'operació, els problemes no van acabar i a inicis de 2013 –després de dos anys i mig de calma- es va aplicar un ERO temporal. Aquest estiu, a més, es van acomiadar una desena dels treballadors més veterans de la fàbrica, segons revela el Diari de Girona.