El web municipal de Ribes, el més transparent del Ripollès

El consistori ribetà, l'únic de la comarca distingit amb un reconeixement al Segell Infoparticipa pel seu portal

Redacció
18 de desembre del 2014
Actualitzat el 22 de desembre a les 8:33h
El  web de Ribes
El web de Ribes | Adrià Costa

Web de l'Ajuntament de Ribes de Freser. Foto: Adrià Costa


Ribes de Freser té el web municipal més transparent del Ripollès. Si més no, això ho determina l'estudi del Mapa Infoparticipa, un distintiu que reconeix la qualitat i la transparència de la comunicació dels portals dels ajuntaments. El consistori ribetà rebrà el dilluns vinent un "reconeixement" per haver millorat ostensiblement el darrer any aprofitant el redisseny de la pàgina.

L'estudi, realitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), analitza 41 indicadors per avaluar la informació dels portals virtuals dels consistoris. Aquests requisits se centren principalment en quatre temes: els representats polítics, la gestió de recursos, les dades que proporciona l'ens local sobre aquesta gestió i les eines de participació ciutadana.

Els nous certificats s'entregaran el poper dilluns, 22 de desembre, en un acte que presidirà la vicepresidenta del Govern i consellera de Governació, Joana Ortega. En total, 67 ajuntaments d'arreu de Catalunya rebran el Segell Infoparticipa. En el cas de Ribes de Freser, que conjuntament amb el de Sant Joan de les Abadesses són els que tenen una major puntuació, rebrà una reconeixement per haver deixat de suspendre i aconseguir complir el 70% dels indicadors. De fet, amb un sol any de marge ha guanyat 50 punts.

Tanmateix, cap municipi del Ripollès ha obtingut el Segell Infoparticipa pròpiament dit. Per aconseguir-lo s'ha de superar el 85% en el cas dels municipis de més de 10.000 habitants, el 80% en els majors de 1.000 i el 75% en el cas dels menors d'aquest llindar. Entre la resta de municipis grans de la comarca Camprodon i Campdevànol se situen a l'entorn del 50% mentre que a Ripoll no es passa del 31%.
 

Més informació sobre la segona edició del Segell Infoparticipa

Indicadors utilitzats per avaluar els ajuntaments

Mapa interactiu dels ajuntaments valorats pel Segell Infoparticipa