Irene Lara, primera estudiant de la Universitat de Vic becada per Ripoll

L'Ajuntament finançarà el 50% de la matrícula en el marc de les Beques Socials de la UVic

Redacció
17 de desembre del 2014
Actualitzat el 21 de desembre a les 12:24h
Irene Lara, amb la beca per estudiar a la UVic
Irene Lara, amb la beca per estudiar a la UVic | UVic

Irene Lara, amb la beca per estudiar a la UVic. Foto: UVic



Irene Lara és la primera estudiant de la Universitat de Vic becada per l'Ajuntament de Ripoll. Aquesta alumna de Psicologia ha estat l'escollida entre les deu candidatures que s'han presentat al fons de les Beques Socials a l'Excel·lència Universitària impulsat pel centre osonenc i en el qual el consistori ripollès aporta el 50% del cost de la matrícula.

La primavera passada l'Ajuntament de Ripoll i la Universitat de Vic van signar un conveni de col·laboració per a la concessió d'una beca social –denominada Comtal Vila de Ripoll- per realitzar estudis oficials al centre universitari de la Catalunya Central, amb l'objectiu de contribuir a la formació d'un estudiant resident a Ripoll. Segons consta en el conveni, aquesta beca està destinada a estudiants que, tenint un molt bon expedient acadèmic, tinguin alhora dificultats econòmiques per a realitzar els estudis. A través d'aquest conveni el consistori es fa càrrec del 50% de l'import de la matrícula.

En l'acte de lliurament celebrat aquest dimarts, a banda de Lara, hi van participar el rector de la UVic, Jordi Montaña, i el regidor d'Hisenda de Ripoll, Josep Maria Creixans.

Més beques per a estudiants de Ripoll

L'acte va arribar tot just tres dies després que l'Ajuntament de Ripoll entregués unes altres beques pels millors estudiants de batxillerat o cicles formatius que han decidit continuar els estudis a la universitat. En la segona edició d'aquest premi s'ha becat amb 1.450 euros a Jihane Azaoum, Marc Gómez i Marc Roca.