ERC reclama la instal·lació de calderes de biomassa a Sant Joan

La decisió arriba després dels 60.000 euros invertits en el sistema de calefacció del pavelló

Redacció
16 de desembre del 2014
Actualitzat a les 12:04h
El grup d'Esquerra Republicana de Sant Joan de les Abadesses ha reclamat a l'Ajuntament que es planifiqui la instal·lació de calderes de biomassa per tal de preservar el medi ambient i economitzar els recursos. La demanda arriba després que l'equip local del PSC aprovés, en el ple del passat 28 de novembre, la inversió de 60.000 d'euros per millorar el sistema de calefacció del pavelló municipal.

Segons el regidor d'ERC, Sergi Albrich, l'aposta per les calderes de biomassa comportaria un benefici mediambiental pel fet “d’implicar la disminució de l'ús dels carburants fòssils” i, a més, “repercutiria positivament a curt i mitjà termini a nivell econòmic a les arques municipals". En aquest sentit, el grup polític apunta que aquest mètode podria donar servei no només al pavelló, sinó també a altres equipaments del poble.

D'altra banda, els republicans assenyalen que la Diputació de Girona ha desplegat diverses línies de subvenció per fomentar la construcció i la instal·lació d'aquests sistemes amb l'objectiu de substituir les tradicionals calderes de gasoil.

En el comunicat, Albrich també critica el comportament del PSC, el qual acusa d'allunyar-se de les seves promeses electorals: "Sobta que l'actual equip de govern del partit dels socialistes sigui reticent a la implantació de calderes de biomassa pels equipaments municipals, com varen expressar a l’últim ple municipal, i renunciï als seus beneficis ambientals i econòmics tenint en compte la promesa que van defensar, al llarg de la campanya electoral de les eleccions municipals de l'any 2011, de la instal·lació d'una planta de biomassa al sector de Llaudet que havia de generar 250 llocs de treball".