El pessebre vivent de la Vedruna promociona la Portalada de Ripoll

La iniciativa inclou escenes inspirades en el monument

Redacció
16 de desembre del 2014
Actualitzat a les 12:18h
L'Escola Vedruna de Ripoll torna a posar en escena aquest diumenge, 21 de desembre, el seu pessebre vivent, que enguany arriba a la seva tercera edició. La representació comptarà no només amb la participació dels alumnes del centre i la comunitat educativa, sinó també amb la de les entitats i organitzacions del municipi.

L'obra tindrà lloc entorn el conjunt monàstic de Ripoll i del col·legi. Com a novetat, cal destacar que aquest any algunes escenes s'han inspirat en la Portalada de Ripoll per tal de seguir promocionant la seva candidatura per esdevenir Patrimoni de la Humanitat.

El centre ha dedicat tot un trimestre a preparar el pessebre vivent, una feina d'on n'han sortit els quadres escènics que inclouen la portalada. Per exemple, el cel -la famosa Glòria dels pastorets- està inspirada en la part alta d'aquesta construcció, mentre que l'infern, en canvi, se centre en la part baixa del portal.

Amb la iniciativa es vol apropar els alumnes a l'entorn i a la història que forma part de la seva trajectòria, així com difondre-la i seguir-la mantenint viva.
 

Escenes del pessebre vivent

Cartell de la representació

 

Mapa de l'espai on es desplegarà el pessebre vivent. Foto: Escola Vedruna de Ripoll