Sant Joan busca inversors per instal·lar hotels de 3 i 4 estrelles a la Vila Vella

El consistori, amb l'assessorament del Grup Costa Brava Centre, identifica tres finques que permetrien oferir fins a 100 habitacions en un poble que actualment no té cap hotel

Redacció
12 de desembre del 2014
Actualitzat a les 16:29h
Ramon Roqué, a la presentació de l'estudi sobre hotels
Ramon Roqué, a la presentació de l'estudi sobre hotels | Ajuntament de Sant Joan

Ramon Roqué, a la presentació de l'estudi sobre hotels. Foto: Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses


Sant Joan de les Abadesses arrossega una deficiència històrica per ser un municipi turístic: no té cap hotel al centre de la població. De fet, fins a l'any passat no se'n va obrir un al municipi –Les Planes del Grau- però molt lluny del nucli urbà. Ara, amb l'assessorament del Grup Costa Brava, el consistori ha identificat tres finques a la Vila Vella per tal que inversors puguin instal·lar-hi equipaments hotelers de 3 i 4 estrelles que podrien sumar fins a 100 habitacions.

L'Ajuntament de Sant Joan pretén que els turistes que visiten el municipi s'hi quedin a dormir. “De visites en tenim moltes, però de pernoctacions poques”, va admetre l'alcalde Ramon Roqué a la presentació de projecte a Girona. Per aquest motiu van encarregar un estudi al Grup Costa Brava Centre per identificar quins edificis emblemàtics del centre del municipi, actualment en desús, es podrien reconvertir en hotels així com quines potencialitats tindrien.

L'estudi proposa tres ubicacions. A la plaça Major, a tocar de l'Ajuntament, els edificis de Can Blanxart i Can Vilella s'hi podrien ubicar dos hotels. Més lluny, en un extrem de la plaça Anselm Clavé, l'edifici de Ca la Bonica podria acollir un aparthotel. Tenen entre 1.600 i 2.200 metres quadrats i requeririen una inversió entre els 1,8 i els 3,3 milions d'euros. Globalment sumarien 100 habitacions i fins a 200 places hoteleres.

El document presentat ofereix paquets a mida a aquells inversors que hi puguin estar interessats. Se'ls diu quines finques hi ha (ja se n'ha parlat amb els propietaris), quantes habitacions tindrien si es reconverteixen en hotel, quins serveis poden tenir i quina és la inversió estimada que s'hi ha de fer (incloent tant el preu de compra de l'edifici com la rehabilitació). Els tres allotjaments tindrien 3 o 4 estrelles i un número d'habitacions que aniria de les 24 a les 32. A més de l'allotjament, l'estudi també proposa situar un spa a Can Blanxart (aprofitant un antic colomar que hi ha al capdamunt de l'edifici propietat del Bisbat) i muntar restaurants als hotels que promoguin la gastronomia de la zona. L'alcalde Ramon Roqué va manifestar la voluntat que els inversos siguin del Ripollès o de comarques de l'entorn però no va tancar la porta a que fossin estrangers.
 

Dossier de premsa de presentació de l'estudi sobre hotels a Sant Joan (pdf)