Eva Salmerón no es tornarà a presentar i deixarà l'alcaldia de Planoles el 2015

L'alcaldessa descarta continuar com a regidora i només s'avindria a formar part de la llista si els dos grups, Gent per Planoles i CiU, s'uneixen | "Està ben encaminat presentar-se junts", diu

Arnau Urgell
11 de desembre del 2014
Actualitzat el 18 de desembre a les 8:26h
Eva Salmerón ha estat alcaldessa de Planoles des del 2008
Eva Salmerón ha estat alcaldessa de Planoles des del 2008 | Govern

Eva Salmerón ha estat alcaldessa de Planoles des del 2008. Foto: Govern


Eva Salmerón no continuarà com a alcaldessa de Planoles. Després de set anys al capdavant de l'alcaldia no repetirà a les municipals del maig de 2015, segons va avançar ahir a Televisió del Ripollès. “Se m'ha acabat l'energia”, ha reconegut en declaracions a ElRipollès.info. A més, descarta continuar com a regidora i només s'avindria a formar part de la llista –en una posició testimonial- si els dos grups, Gent per Planoles i CiU, s'uneixen.

Salmerón, originària de Terrassa, va accedir a l'alcaldia l'octubre de 2008. Ho va fer en condicions difícils ja que va substituir Josep Antoni Fernández, que va dimitir per un cas de corrupció que ha acabat en condemna. Els tres primers anys com a alcaldessa els va fer en un equip de govern de CiU mentre que el 2011 va passar a formar part de Gent per Planoles, una llista independent que va aconseguir quatre dels set regidors.

Ara, segons explica, es treballa per presentar-se conjuntament. “L'1 de desembre jo mateixa vaig convocar una reunió i espero que les dues parts es posin d'acord”, ha explicat. “Està ben encaminat”, assenyala. Si es produís aquest fet no descarta anar de reserva a la llista “per donar suport” malgrat que li demanen que continuï com a regidora.

L'encara alcaldessa es mostra satisfeta per la feina satisfeta malgrat reconèixer que han estat uns anys “ingrats”. A més, admet que el dia que va accedir a l'alcaldia estava “trista” per viure una situació molt desagradable però que les eleccions del 2011 els hi van donar “molta força” per tirar endavant. Per Salmerón, la situació ideal és que en un poble petit els set regidors formin part de l'equip de govern i recorda que les diferències ideològiques tenen poca importància.