El Consell Comarcal contracta tretze aturats de llarga durada

Els treballadors, cinc auxiliars administratius i vuit peons, han esgotat la prestació per desocupació

Redacció
11 de desembre del 2014
Actualitzat el 17 de desembre a les 10:05h
El Consell Comarcal del Ripollès ha pogut contractar un total de 14 persones en el marc del programa Treball i Formació del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Es tracta d'un pla amb el qual es vol afavorir la inserció laboral i millorar l’ocupabilitat de les persones aturades de llarga durada, prioritàriament de 30 anys o més, que hagin exhaurit la prestació per desocupació o el subsidi.
 
El programa ha permès la contractació laboral durant sis mesos, a jornada completa, de 13 persones, que faran tasques d’auxiliar administratiu (cinc) i de peó (vuit) al territori.  Aquestes 13 persones participants rebran accions formatives d’entre 80 i 120 hores de durada.
 
Al mateix temps, el programa també ha permès la contractació d’un tècnic durant set mesos, al 70% de la jornada, per fer tasques de gestió i donar suport als processos ocupacionals de cadascun dels participants. També farà prospecció empresarial per fomentar la posterior inserció laboral dels participants.
 
El programa, que es va iniciar a finals de novembre, està subvencionat a través del SOC i cofinançat pel Servei Públic d’Ocupació Estatal i el Fons Social Europeu. L’ha sol·licitat el Consell Comarcal del Ripollès i es gestiona en coordinació amb el Consorci Ripollès Desenvolupament.