Ripoll, soci fundador de l'Associació Ruta Europea del Formatge

La iniciativa vol potenciar la relació entre el sector turístic i gastronòmic i crear riquesa

Redacció
10 de desembre del 2014
Actualitzat a les 11:12h

Els assistents a la trobada a Idiazabal. Foto: Consorci Ripollès Desenvolupament


Ripoll és des de la setmana passada un dels socis fundadors de l’Associació Ruta Europea del Formatge. L'entitat es va constituir de manera formal durant el 1r Fòrum entorn aquesta temàtica celebrat els dies 4 i 5 de desembre a Idiazabal (País Basc).

A la trobada hi van assistir diferents localitats amb formatges de Denominació d'Origen, així com altres territoris amb tradició formatgera d'arreu de l'Estat espanyol, les quals van establir les bases per la creació d'aquesta ruta.

L'objectiu principal de la xarxa és potenciar la relació entre el sector turístic i gastronòmic, permetent a tota la cadena de valor del producte agroalimentari, que va des d’agricultors fins a empreses turístiques, crear riquesa i desenvolupament en els seus municipis, comarques i regions.

Miquel Rovira, en representació de l’alcalde del municipi, Jordi Munell, i personal tècnic del Consorci Ripollès Desenvolupament, van ser els assistents de la ciutat presents a la trobada. El Ripollès, tot i no tenir formatges amb Denominació d'Origen compta amb sis reconeguts productors d'aquest aliment, alguns dels quals han estat premiats internacionalment. A partir d’ara, l'Ajuntament de la localitat haurà d’aprovar per plenari tant els estatuts com l'adhesió a aquesta ruta.

La resta de socis fundadors de l'associació són: Maó, Manzanares, Morales del Vino, Casar de Cáceres, Cabrales, Pañamellera Alta, La Seu d’Urgell, Uharte-Araki i Idiazabal -municipi impulsor de la iniciativa-.