La ventada deixa poques incidències tot i ratxes de fins a 80 km/h a les valls

A Ulldeter arriben als 150 km/h

Arbre caigut a l'Avinguda Ripollès de Ripoll
Arbre caigut a l'Avinguda Ripollès de Ripoll | Policia Local de Ripoll
Redacció
10 de desembre del 2014
Actualitzat a les 11:16h

Arbre caigut a l'Avinguda Ripollès de Ripoll. Foto: Policia Local de Ripoll
 

El temporal de vent va tenir una menor afectació al Ripollès que a les comarques de l'àrea metropolitana de Barcelona –la comarca en va resultar afectada pel tall del tren i la C-17 al Vallès-. Tanmateix, les les principals incidències s'han produït a Vallfogona de Ripollès on la pràctica totalitat del municipi (més de 200 abonats) es van quedar sense llum uns 25 minuts a mitja tarda i on van caure bona part de les teules d'un terrat en un dels carrers principals de la població. Ràpidament, es va netejar per tal de facilitar la circulació de vehicles i persones.

A Ripoll, on el vent va fregar els 70 km/h va caure un arbre a l'avinguda Ripollès sense produir danys personals i materials. La ventada es va notar arreu de la comarca amb ratxes de fins a 80 km/h a les cotes baixes i superiors als 100 km/h a alta muntanya. Va destacar el registre de 149,4 km/h d'Ulldeter, un dels més elevats de Catalunya. Va ser lluny dels més de 200 que es van poder registrar a Andorra.

Una de les conseqüències de la ventada va ser el tancament tant de Vallter 2000 –que ja havia hagut de tancar diumenge pel mateix motiu- com de Vall de Núria.

Ratxes màximes de vent: dimarts 9 de desembre

Molló: 82,0 km/h
Núria: 114,5 km/h
Ribes de Freser: 77 km/h
Ripoll: 67 km/h
Sant Pau de Segúries: 78,8 km/h
Ulldeter: 149,4 km/h