La Cronovallter estrena la temporada pujant per primera vegada al Bastiments

La prova de l'Ski Club Camprodon serà diumenge la primera prova de la Copa Catalana de Curses Verticals

Clàudia Galicia, guanyadora de la darrera Cronovallter
Clàudia Galicia, guanyadora de la darrera Cronovallter | JM Montaner
Arnau Urgell
04 de desembre del 2014
Actualitzat a les 12:44h

Clàudia Galicia, guanyadora de la Cronovallter de la temporada passada. Foto: Josep Maria Montaner


La Cronovallter-Territori d'Isards servirà aquest diumenge per estrenar el calendari d'esquí de muntanya a Catalunya. La cursa, puntuable per a la Copa Catalana de Curses Verticals, pujarà per primera vegada al Bastiments. Entre els favorits, a priori, destaquen Genís Zapater, Joan Reyné i Clàudia Galicia, així com els integrants de la selecció andorrana.

L'any passat la Cronovallter ja va plantejar per primera vegada l'ascens al Bastiments, amb 2.881 metres. La meteorologia no va acompanyar i, finalment, es va escurçar el recorregut a l'entorn de Vallter 2000. Enguany, tot apunta que es podrà fer: farà fred i les ratxes de vent previstes són d'uns 40 km/h. “A Vallter sempre fa vent, crec que les condicions seran bones”, explica Jordi Martín, un dels responsables de la competició organitzada per l'Ski Club Camprodon.

D'aquesta manera, a partir de les 11 del matí començarà una cursa amb dos recorreguts. Els sèniors, promesa i júnior masculí disputaran una prova de 4,2 quilòmetres i un desnivell positiu de 881 metres. La resta de categories –júnior femení, cadet i popular- afrontaran 2,6 quilòmetres amb 480 metres de desnivell i ascens a la cafeteria de Marmotes, a la cota 2.480. Les inscripcions es poden fer al web de la FEEC així com al punt de sortida, a partir de dos quarts de nou del matí.

Arrenca la Copa Catalana de Curses Verticals

La Cronovallter servirà per estrenar la Copa Catalana de Curses Verticals que enguany tindrà tres proves. D'aquesta manera, segons ha confirmat la FEEC, la general s'establirà amb la puntuació de les tres curses –la de Vallter, la Crononiu de La Molina i la Crononúria-. Els guanyadors de la general de l'any passat, Marc Pinsach i Anna Comet, enguany no podran defensar el títol ja que, de fet, aquest diumenge no competiran.

Amb l'absència dels esquiadors que fins aquest diumenge estan a Tignes –entre els quals el mateix Pinsach, Nil Cardona i Oriol Cardona, entre altres-, els favorits a priori són Genís Zapater, Joan Reyné i Clàudia Galicia, tres esquiadors de l'SC Camprodon. Jordi Martín també destaca la presència de bona part de la selecció andorrana i no es descarta que competeixi Marc Solà, el millor de l'especialitat a la comarca. La temporada passada la victòria a la Cronovallter va per Marc Pinsach i Clàudia Galicia.

L'organització espera que es pugui igualar la participació de la darrera edició, amb 130 esquiadors. “La gent té poc rodatge perquè enguany la neu s'ha fet esperar, però hi ha moltes ganes”, assenyala Jordi Martín. La prova manté la marca Territori d'Isards, amb la qual l'Ski Club Camprodon vol englobar les proves d'esquí de muntanya, BTT i curses de muntanya. De fet, un dels objectius del club és acabar disputant una prova d'esquí per equips i etapes. “Una Pierra Menta a la catalana”, exemplifica Martín.