Ripoll recupera la pista de gel de Nadal

L'activitat, que feia nou anys que no s'organitzava, s'inaugurarà aquest dijous a la plaça de la Lira | Diumenge, en plena Puríssima, arriba la Fira de Nadal de la Unió de Botiguers

Josep Maria Moreno, Jordi Munell i Magdalena Perramon, a la presentació dels actes nadalencs
Josep Maria Moreno, Jordi Munell i Magdalena Perramon, a la presentació dels actes nadalencs | AU
Arnau Urgell
04 de desembre del 2014
Actualitzat a les 14:00h

Josep Maria Moreno, Jordi Munell i Magdalena Perramon, a la presentació dels actes nadalencs. Foto: AU


Ripoll recupera per aquest Nadal la pista de gel. Feia nou anys que no se n'instal·lava cap i pretén ser l'activitat estrella per tal d'exercir durant les festes la “capitalitat comarcal”. Es tracta d'una iniciativa de l'Ajuntament –a través del consistori infantil- i de la Unió de Botiguers (UBR) que s'inaugurarà aquest dijous. A partir de les sis també s'encendran els llums de Nadal, s'inaugurarà el pessebre monumental de Toni Colomé i es farà la tradicional cercavila dels tions. Diumenge, en plena Puríssima, serà el torn de la Fira de Nadal que organitza la UBR.

Feia nou anys que Ripoll no tenia una pista de gel. Una activitat que acostuma a tenir molt èxit però que no sempre s'aconsegueix rendibilitzar. Enguany s'ha decidit que la gestioni una empresa privada que assumirà el risc de l'activitat mentre que l'Ajuntament i la Unió de Botiguers aportaran en conjunt 5.000 euros. “El consistori infantil cada any la demanava i enguany com que disposaven d'un petit pressupost no podíem dir que no”, explica Magda Perramon, regidora de Comerç. S'ha decidit instal·lar a la plaça de la Lira per tal que “la meteorologia no sigui un problema”, afegeix Jordi Munell. L'objectiu, com la resta d'activitats previstes al llarg de les festes nadalenques, és que els veïns de Ripoll i de la comarca “passegin i gastin a la vila”, conclou l'alcalde.

Tiquets amb descomptes a les botigues

La pista de gel s'estrenarà aquest dijous en el marc de la cercavila dels tions que també servirà per encendre els llums nadalencs i per inaugurar el pessebre monumental de Toni Colomé. L'ha instal·lat i la gestionarà l'empresa Rutac Aventura que tindrà potestat per ampliar els horaris segons la demanda (els habituals seran els feiners de 17 a 21.00 i els festius d'11 a 14.00 i de 17 a 21.00). Els tiquets costaran sis euros però els comerços de la Unió de Botiguers oferiran descomptes de dos euros. Per altra banda, el consistori infantil convidarà a preus reduïts a les escoles per tal que la facin servir durant l'horari lectiu.

I diumenge, la Fira de Nadal

Com sempre, una de les activitats principals d'aquests dies serà la Fira de Nadal. Enguany se celebrarà el diumenge 7 de desembre a les places de l'Ajuntament i de l'Abat Oliba. La Unió de Botiguers de Ripoll preveu reunir parades dels seus associats, d'artesans i també d'entitats de la vila. A més, hi haurà tallers, inflables, un concert de nadales a ritme de jazz i l'encesa d'espelmes de Ripollès.cor en benefici de La Marató. L'activitat se suma al lema de FGC “Fes clic a la neu” i sortejarà 30 viatges amb el cremallera de Vall de Núria i descomptes del 10% en els forfets de les estacions d'esquí.
 

Programa complet d'activitats de les festes nadalenques a Ripoll (pdf)

Programa de la Fira de Nadal de la Unió de Botiguers de Ripoll (pdf)