​El Constitucional suspèn la Llei catalana d'horaris comercials

La normativa espanyola fixa en 90 hores el màxim d'hores d'obertura, 18 més que aquí

Nació Digital
04 de desembre del 2014
Actualitzat a les 9:32h
El Tribunal Constitucional ha admès aquest dimecres a tràmit el recurs que el govern espanyol va presentar contra la Llei catalana d'horaris comercials, fet que implica la seva suspensió per un termini de cinc mesos prorrogable. La suspensió és automàtica i no implica cap posicionament per part dels magistrats. 

El recurs va ser presentat el 21 de novembre, argumentant que la llei catalana és inconstitucional perquè el màxim d'hores d'obertura dels comerços -72- contravé la regulació estatal, que estableix que aquesta limitació ha de ser com a mínim de 90 i també perquè la llibertat horària per a les botigues de menys de 300 m2 es contraposa amb la superfície que fixa la llei catalana, que és de menys de 150 m2.

Ja aquell dia, el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, va convocar d'urgència les organitzacions patronals i sindicals del comerç per donar una resposta conjunta al recurs. Totes van estar d'acord en signar un gran pacte social en defensa d'aquest model comercial català i van dir que si el Govern català decideix desobeïr, ells també ho faran.