Patrícia Gabancho, als Dijous de l'Òmnium

L'escriptora parlarà a Sant Joan del procés sobiranista i presentarà "Les dones de 1714"

Redacció
02 de desembre del 2014
Actualitzat a les 12:18h
Patrícia Gabancho protagonitzarà aquest dijous a Sant Joan de les Abadesses una nova xerrada-debat del cicle d’activitats Dijous de l’Òmnium. L’escriptora i periodista pronunciarà la conferència “1714-2014, On érem? On som?” i presentarà el seu darrer llibre, Les dones de 1714 (Editorial Columna). L’acte tindrà lloc a les 8 del vespre, al Centre Cívic El Palmàs.
 
Patrícia Gabancho (Buenos Aires, Argentina, 1957) és una de les veus del món cultural que s’han compromès més clarament amb el procés sobiranista. Ha conreat la literatura amb novel·les com La néte d’Adam (premi Prudenci Bertrana 2012) i d’assajos de temàtica cultural, política i urbanística, entre els que destaquen Crònica de la independència, el llibre més venut en la diada de Sant Jordi de 2009. Altres obres seves són Apàtrides, incultes i (de vegades) analfabets (2008), El preu de ser catalans. Una cultura mil·lenària en vies d'extinció (2007), La postguerra cultural a Barcelona (2005) o Despert entre adormits. Joan Maragall i la fi de segle a Barcelona (1998). Patrícia Gabancho col·labora en nombrosos mitjans de comunicació entre els quals Nació Digital i és vicepresidenta primera de la junta de l’Ateneu Barcelonès, actualment un dels fòrums de debat cultural i polític més actius de la capital catalana.

Els Dijous de l’Òmnium és un cicle de conferències-col·loqui mensuals que Òmnium Ripollès porta a terme per tercer any consecutiu, de forma itinerant en diferents poblacions de la comarca.