El Gran Recapte d'Aliments torna a superar expectatives i recull 10,5 tones a Ripoll

Redacció
02 de desembre del 2014
Actualitzat el 05 de desembre a les 8:14h
El Gran Recapte va recollir 10,5 tones d'aliments a Ripoll
El Gran Recapte va recollir 10,5 tones d'aliments a Ripoll | Martí Albesa

El Gran Recapte va recollir 10,5 tones d'aliments a Ripoll. Foto: Martí Albesa


El Gran Recapte va tornar a complir i superar les expectatives al Ripollès. Només a Ripoll, segons explica Sílvia Gallart, coordinadora de la Creu Roja, s'han acabat recollint 10,5 tones d'aliments a la desena de supermercats de la vila que es van adherir a la iniciativa solidària. Al conjunt de la comarca hi havia més de 20 punts de recollida i, com és habitual, a Camprodon també es farà durant el pont de la Puríssima aprofitant l'allau de visitants que acostumen a rebre.

Al llarg de la crisi la pobresa ha anat creixent i actualment hi ha 462 persones que necessiten rebre aliments del Graner, el banc d'aliments de Ripoll. En paral·lel, el Gran Recapte ha tingut cada any objectius més ambiciosos per cobrir aquesta demanda. Si enguany s'esperava repetir les vuit tones aconseguides el 2013, finalment s'ha acabat arribant a les 10 tones i mitja. La recollida oficial es feia el divendres a la tarda i dissabte i es va tancar amb 9,7 tones però diumenge es van deixar les caixes als supermercats per acabar d'arrodonir la xifra. Cal recordar que fa només dos anys es van recollir 3,5 tones.

Al conjunt del país també es va superar l'objectiu marcat: superar les 4.000 tones d'aliments, 425 de les quals a les comarques gironines. Per fer-ho, va ser imprescindible la col·laboració de 20.000 voluntaris. Al Ripollès, com és habitual, la classificació i posterior repartiment dels aliments –serviran per tenir reserves per als propers mesos- van a càrrec dels bancs d'aliments dels cinc grans municipis de la comarca.