Els micropobles reclamen ser més visibles

La Conca de Barberà acull la primera convenció dels municipis amb menys de 500 habitants

Redacció
01 de desembre del 2014
Actualitzat a les 16:03h
Els micropobles –els que tenen menys de 500 habitants- representen 328 dels 947 municipis del país. Un centenar dels quals formen part de l'Associació Catalana de Micropobles (ACM) que aquest cap de setmana van celebrar la primera convenció a Pira (la Conca de Barberà).

La jornada, amb ponències de professors universitaris com Maria Garganté i periodistes com Lluís Foix i Carles Capdevila –tots tres nascuts en micropobles-, va abordar la “viabilitat” i la “visibilitat” d'aquest tipus de municipis, sovint oblidats per institucions i mitjans de comunicació. Al Ripollès representen 12 dels 19 municipis malgrat que només dos, Vallfogona i Setcases, formen part de l'associació.

La convenció la va tancar la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, que va destacar la “dificultat dels micropobles per fer-se visibles però també el fort caràcter emprenedor que els converteix en indispensables per a la realitat del país”. En aquest sentit va reivindicar “els drets dels municipis petits a estar connectats amb la globalitat des de la particularitat d'allò local” i també va anunciar que en un període de dos o tres mesos es liquidaria el Fons de cooperació que hi ha pendent de cobrar.
 

Crònica de la convenció de micropobles a LaConcaDiari.cat