La inundació d'un garatge i del Casal de Cultura de Ribes de Freser, principals incidències

La llevantada ha obligat als Bombers a realitzar una vintena de sortides, la majoria poc importants

Redacció
30 de novembre del 2014
Actualitzat a les 20:08h
Els Bombers treballant en un garatge de Ribes
Els Bombers treballant en un garatge de Ribes | Bombers Ribes

Els Bombers treballant en un garatge inundat de Ribes de Freser.

 
La llevantada encara la recta final al Ripollès després de deixar entre 100 i 230 litres al Ripollès des de dijous a la nit. Tot i això, les incidències a la comarca han estat relativament poc importants. Els Bombers han hagut de fer una vintena de sortides per inundacions de baixos i per petites esllavissades en carreteres secundàries, entre altres.

Les dues incidències més importants s'han concentrat a Ribes de Freser. Dissabte a la nit es va inundar el Casal de Cultura, els baixos del Teatre Municipal. L'aigua va entrar en aquest equipament i es va haver de retirar tot el material de les aules per evitar mals majors. Entre l'aigua també es va colar algun peix a l'interior del Casal de Cultura, com es pot veure en aquesta piulada.

Aquest diumenge els Bombers han hagut de tornar a treballar a la població ribetana per treure l'aigua que havia entrat en un garatge del passeig Àngel Guimerà.

La resta d'incidèncieshan anat relacionades amb petites esllavissades a les carreteres: la C-17 a Ripoll, la GI-400 a Gombrèn i a la carretera d'Espinavell. També s'ha hagut de tallar la pista forestal que uneix Espinavell i Setcases per esllavissades i el cabal del Ritort mentre que a Planoles la passera que uneix l'alberg amb la zona dels Maristes ha quedat totalment destruïda. També s'han hagut de tallar camins veïnals a causa del creixement de rieres i torrents.Els Bombers treballant al Casal de Cultura de Ribes. Foto: Roger Sadurní