Tots els regidors de Ripoll menys els del PSC s'autoinculpen pel 9-N

L'Ajuntament va facturar a l'ANC les hores de la brigada municipal per col·laborar amb la campanya de la consulta "país groc"

Arnau Urgell
26 de novembre del 2014
Actualitzat a les 10:40h
Tots els regidors de l'Ajuntament de Ripoll, a excepció dels del PSC, van decidir autoinculpar-se per la seva participació al 9-N. Ho van fer subscrivint una moció impulsada per l'Associació de Municipis per la Independència que segueix el tràmit simbòlic realitzat pels grups parlamentaris que van donar suport a la consulta així com el conjunt del Govern.

El text, aprovat amb els vots de CiU, ERC i el regidor no adscrit, dóna suport al president Artur Mas i a les conselleres Joana Ortega i Irene Rigau que han rebut una querella per part de la Fiscalia General de l'Estat i assegura que s'està vivint una “persecució política contra els dirigents catalans”.

Enric Pérez, portaveu del PSC, va qualificar la querella d'“irracional” tot assenyalant que va en la línia contrària d'intentar solucionar el conflicte polític. Això sí, va argumentar que el seu grup s'abstenia de la moció d'autoinculpació recordant que “van participar al 9-N però sense fer-ho activament” i assegurant que no compartien part dels “judicis de valor” del text. Munell, de manera irònica, va demanar que els visitessin a la presó “si acabaven tancant a tots els regidors”.

L'Ajuntament va facturar les hores de la brigada

L'Ajuntament de Ripoll va facturar a l'ANC les hores que la brigada municipal va utilitzar per col·laborar amb la campanya “país groc”, amb la que es promocionava la consulta del 9-N. Ho va fer, segons el regidor Josep Maria Creixans, d'acord amb les ordenances fiscals. Tanmateix, segons va assegurar Jordi Munell, es va decidir aplicar aquestes disposicions –habitualment no es fa- pel fet que el PSC havia qüestionat en el ple la utilització de recursos públics per aquesta tasca. “En el moment que va sortir al ple la subdelegació del govern espanyol podia utilitzar-lo legament en contra nostra”, va argumentar l'alcalde.

L'equip de govern va voler tranquil·litzar ERC –que va fer la pregunta sobre la factura- que d'ara endavant es continuaria sense cobrar a les entitats les tasques de col·laboració a càrrec de la brigada.