ICV proposa una marca conjunta per presentar llistes progressistes al Ripollès

Martí Almor, candidat dels ecosocialistes a Ripoll, veu amb optimisme les negociacions amb els socialistes

Arnau Urgell
25 de novembre del 2014
Actualitzat el 03 de desembre a les 9:59h
Iniciativa per Catalunya-Verds pretén unir les forces progressistes del Ripollès –molt disgregades més enllà d'ERC- de cara a les municipals. En aquest sentit proposa que aquelles coalicions que es puguin bastir en municipis com Ripoll o Campdevànol, per posar els exemples més probables, comparteixin una marca electoral conjunta al conjunt de la comarca.

A sis mesos de les eleccions municipals continuen les negociacions entre ICV i els militants i agrupacions històricament vinculades al PSC de cara a fer una llista conjunta a les municipals. Unes negocacions on inicialment la CUP va participar-hi però se'n va desmarcar –en el cas de Campdevànol anunciant formalment que farien llista pròpia-. Martí Almor, coordinador comarcal dels ecosocialistes, explica a ElRipollès.info que es mantenen les converses i es mostra optimista que arribin a bon port.

“La proposta és fer llistes d'esquerres que siguin el més fortes possibles”, assegura Almor, que va ser designat com a candidat d'ICV a Ripoll. Això sí, admet que hi ha dues dificultats: per una banda la pròpia disgregació de l'espai socialista –el proper cap de setmana es presentarà la formació on confluiran Nova Esquerra Catalana i Moviment Catalunya- així com la possibilitat que s'avancin les eleccions al Parlament. “Si hi ha avançament electoral és possible que tot quedi bloquejat”, adverteix.

Més enllà de Ripoll i Campdevànol, Almor revela que també hi hagut converses a Camprodon on admet “que és més complicat”. A Ribes de Freser –l'únic municipi on ICV manté representació- també es podria explorar aquesta possibilitat. A l'hora de confegir les llistes considera que el més important és la fórmula i el programa i que “els noms els deixaran per al darrer moment”. També assegura que “les sigles no seran el problema” i aposta per algun tipus de “marca blanca” que sigui compartida al conjunt de la comarca, apuntant, com a exemple, el nom de “Compromís pel Ripollès”.