Arrenquen les obres a la Devesa del Pla de Ripoll després de més de tres anys de tràmits

El projecte suposarà una inversió de 3,9 milions

Redacció
21 de novembre del 2014
Actualitzat a les 7:56h
Obres a la Preparación Textil de Ripoll
Obres a la Preparación Textil de Ripoll | Agustí Vilà

Obres a la Preparación Textil de Ripoll Foto: Agustí Vilà


Les obres a la Preparación Textil de Ripoll ja han començat. Després de dies de treballs previs, aquest dijous van arrencar oficialment, segons va anunciar l'arquitecte Agustí Vilà, responsable del projecte. Es tracta d'un projecte que suposarà una inversió privada de 3,9 milions d'euros i que suposarà l'arribada de Mercadona a la vila.

La tramitació del projecte no ha estat fàcil i, tal i com va assenyalar ahir el regidor Xavier Cima a través de les xarxes socials, han suposat més de tres anys de gestions administratives. Ara, s'espera que la urbanització completa del sector suposi quasi un any d'obres. El nou pla urbanístic preveu que s'hi puguin construir 189 habitatges –lluny del 420 que va planificar el Govern en el marc d'una àrea residencial estratègica (ARE). Tanmateix, sembla evident que no es construiran a mig termini.

La imatge publicada a les xarxes socials per l'arquitecte del projecte mostra l'espai central de l'antiga Preparación Textil, entre la nau central i els magatzems. Es convertirà en una avinguda de vianants de 22 metres d'amplada que connectarà el passeig Ragull amb la zona esportiva.