ERC reafirma el suport a la candidatura de la Portalada de Ripoll

Redacció
18 de novembre del 2014
Actualitzat a les 11:41h
Els càrrecs electes d'ERC, a la Portalada
Els càrrecs electes d'ERC, a la Portalada | ERC

Els càrrecs electes d'ERC, a davant de la Portalada Foto: ERC


ERC ha volgut reafirmar el suport a la candidatura de la Portalada del Monestir de Ripoll per esdevenir Patrimoni de la Humanitat. Ho va fer divendres passat amb la presència del diputat al Parlament, Pere Bosch, així com la diputada ripollesa al Congrés, Teresa Jordà, juntament amb diversos càrrecs electres del partit a la comarca.

El gest dels republicans arriba pocs dies abans que l'Estat hagi de decidir si el monument romànic de Ripoll passa a formar part de la llista indicativa, pas previ a la presentació davant de l'UNESCO. "Aquest mes de novembre és clau per a la declaració de la portalada i, per tant, cal que tots sumem esforços per aconseguir-ho", va explicar Jordà. "La declaració suposaria un revulsiu importantíssim per al turisme i l’economia de Ripoll i de la comarca, per això manifestem de nou el nostre suport i el compromís de defensar la iniciativa a tots els estaments públics implicats", va afegir.

ERC assegura que "han liderat des d’un primer moment la proposta". En aquest sentit recorden que va ser el grup municipal republicà el que va presentar una moció el desembre de 2011 on es demanava "fer els tràmits pertinents per tal de proposar el Monestir de Ripoll amb la Portalada com a joia del Patrimoni de la Humanitat", que va suposar l'inici del procés.

La visita dels diputats republicans també els va dur a Comforsa, al Santuari animalista Gaia i l'Ajuntament d'Ogassa.