La 36a Mitja Marató del Ripollès espera uns 400 participants

Els organitzadors admeten que el "boom" de les curses de muntanya ha fet minvar les inscripcions | La cursa començarà a les 10 i obligarà a tallar la N-260 entre Ripoll i Sant Joan de les Abadesses

Redacció
13 de novembre del 2014
Actualitzat a les 15:10h
La Mitja Marató del Ripollès uneix Ripoll amb Sant Joan
La Mitja Marató del Ripollès uneix Ripoll amb Sant Joan | Rastres
Otmane Btaimi ha guany la Mitja Marató del Ripollès tres vegades. Foto: Rastres Fotografia

El Campionat Internacional de Fons del Ripollès, la coneguda Mitja Marató, arriba diumenge a la seva trenta-sisena edició. La prova atlètica degana de la comarca espera acabar reunint uns 400 participants, una xifra una mica inferior a la dels darrers anys, a manca d'acabar de tancar avui les inscripcions. Tot apunta que els corredors no hauran de patir per la pluja tot i que les temperatures es preveuen baixes a primera hora del matí.

La Mitja Marató de Ripollès sortirà, com sempre, a les 10 del matí des de la carretera de Barcelona de Ripoll. Es manté el recorregut clàssic resseguint la N-260 fins a Sant Joan de les Abadesses i tornant pel mateix camí fins a la meta instal·lada a davant del Monestir de Santa Maria. La prova esportiva obligarà a tallar la carretera al llarg del matí i, per tant, es recomanen itineraris alternatius com les carreteres de Vallfogona i Santigosa (N-260a i GI-521) o per Olot a través dels túnels de Bracons i de Capsacosta (C-37 i N-260).

L'Ajuntament de Ripoll, organitzador de la Mitja Marató del Ripollès, espera que finalment hi participin uns 400 corredors. Miquel Rovira, regidor d'Esports, reconeix que el boom de les curses de muntanya ha fet rebaixar sensiblement la participació d'una prova que habitualment tenia entre 500 i 600 participants. A més, esperen uns 60-80 corredors a la tercera edició de la Cursa Popular Ripoll Bressol de Catalunya que sortirà deu minuts després de la Mitja Marató i proposarà un recorregut de sis quilòmetres.

L'any passat la victòria va ser per Otmane Btaimi. El corredor d'origen marroquí va dominar a plaer i es va adjudicar la prova per tercera vegada, després de les de 2009 i 2011. En dones, el triomf també va ser molt clar per Hasna Bahom.
 

Tota la informació de la Mitja Marató del Ripollès 2014 (pdf)


Aleix Fàbregas va ser el millor ripollès l'any passat. Foto: Rastres Fotografia

Galeries de fotos

Fotos de la Mitja Marató del Ripollès 2013 II (Rastres)

Fotos de la Mitja Marató del Ripollès 2013 I (Arnau Urgell)

Fotos de la Mitja Marató del Ripollès 2012 (Arnau Urgell i Marc Cargol)

Fotos de la Mitja Marató del Ripollès 2011 II (Xevi Mas)

Fotos de la Mitja Marató del Ripollès 2011 I (Rastres)

Fotos de la Mitja Marató del Ripollès 2010 (Arnau Urgell)

Fotos de la Mitja Mitja Marató del Ripollès 2009 (Arnau Urgell)

Fotos de la Mitja Marató del Ripollès Mitja Marató 2008 (Arnau Urgell)