Ripoll recupera l'emblemàtic banc de la plaça Sant Eudald

L'element circular de pedra hi serà de manera una provisional una setmana | "No tenim previstos més canvis a la plaça", assegura la regidora Fina Guix

El banc circular de pedra ha tornat a la plaça Sant Eudald
El banc circular de pedra ha tornat a la plaça Sant Eudald | AU
Arnau Urgell
12 de novembre del 2014
Actualitzat a les 16:02h

El banc circular de pedra ha tornat a la plaça Sant Eudald. Foto: Arnau Urgell


L'Ajuntament de Ripoll ha decidit recuperar l'emblemàtic banc circular de la plaça Sant Eudald. Era un element històric de l'espai que es va retirar el 2009 en el marc de les obres de vianalització. Aquest dimecres s'ha instal·lat l'element de manera provisional i hi estarà una setmana per tal que els veïns puguin opinar sobre el seu retorn. “Tenim força clar que s'hi acabarà instal·lant definitivament una vegada tinguem a punt el fanal que el corona”, explica la regidora Fina Guix.

L'actual equip de govern no ha parat de realitzar modificacions a les places Gran i Sant Eudald, reformades en l'anterior legislatura. La penúltima va ser retirar els contenidors soterrats, objecte de crítiques per part dels veïns. Ara s'ha volgut recuperar l'emblemàtic banc circular de pedra que tradicionalment hi havia al centre de la plaça. Un element que estava coronat per un fanal i que esdevenia el punt central per ordenar el gir dels cotxes.

El banc, segons explica la regidora de Barris, Fina Guix, estarà una setmana a la plaça de manera provisional –s'ha calçat amb terra, per sobre del nivell original-. Tot i que la voluntat és recollir l'opinió de veïns i vianants explica que la decisió de recuperar-lo és “bastant ferma”. Tanmateix, la instal·lació no serà definitiva fins que el consistori disposi del fanal que ha de completar el banc. L'objectiu és que mantingui la coherència amb la resta de llums de la plaça.

La plaça Sant Eudald de Ripoll recuperarà el banc circular de pedra. Foto: Arnau Urgell