Cinc imatges del 9-N: una jornada excepcional al Ripollès

Molts votants van immortalitzar l'escena
Molts votants van immortalitzar l'escena | Marc Cargol
Arnau Urgell
10 de novembre del 2014
Actualitzat el 14 de novembre a les 16:25h
1. Els votants més matiners. A les nou del matí desenes de persones ja esperaven a la porta dels punts de votació per participar al 9-N. Una situació excepcional per una jornada excepcional i que va ser corresposta amb un aplaudiment mutu entre votants i voluntaris.

Votants esperant l'obertura del punt de votació de Ripoll. Foto: Arnau Urgell


2. Il·lusió, somriures i fotografies. La il·lusió per participar a la consulta –tot i la suspensió del 9-N- era el sentiment més comú. Els somriures no dequeien tot i haver d'esperar uns minuts per votar. La majoria de pares ho feien conjuntament amb els seus fills i les càmeres i els mòbils no van parar d'immortalitzar l'exercici de vot.

Centenars de votants van immortalitzar l'escena. Foto: Marc Cargol


3. Polítics fent de voluntaris. La gran majoria de càrrecs electes de CiU, ERC, ICV i els crítics del PSC van participar a la consulta. Un dels més matiners va ser Eudald Casadesús, delegat del Govern, mentre que altres polítics –com la diputada Teresa Jordà o el regidor Josep Maria Creixans- van estar a la mesa al llarg de tota una jornada, un fet diferencial respecte un procés electoral convencional.

La diputada Teresa Jordà, una de les vocals de la mesa. Foto: Arnau Urgell


4. Del Qatar a l'hospital. El 9-N va mobilitzar molts ciutadans del Ripollès a l'exterior que o bé van tornar a casa per un dia o es van moure per ser en alguns dels punts de votació repartits pel món. Tanmateix, el viatge més llarg el va fer un veí de Ripoll que va viatjar expressament del Qatar. També destaca una veïna que va demanar l'alta voluntària a l'Hospital de Campdevànol per baixar a l'Institut de Ripoll i, posteriorment, tornar a ingressar

Cues per votar en una de les meses de l'Institut de Ripoll. Foto: Arnau Urgell


5. La música dels Randellaires. Els Randellaires, tal i com havien fet a les consultes del 2009-2010, van voler tornar a posar música al procés d'independència. Aquest diumenge van fer un autèntic tour per ser a una desena de municipis on se celebrava la consulta.

Els Randellaires actuant a Sant Joan de les Abadesses. Foto: Marc Cargol

 

Resultats provisionals Ripollès, municipi per municipi

Resultats a Catalunya, per vegueries, comarques i municipis

Fotos de la consulta del 9-N al Ripollès (Marc Cargol, Gemma Alfós i Arnau Urgell)

Vídeo de la consulta del 9-N al Ripollès (Martí Urgell)