Irene Rigau vota «sí-sí» a Ribes tot i la denuncia d'UPyD

La consellera d'Ensenyament ha agraït la tasca dels voluntaris després de participar a la consulta del 9-N

Irene Rigau, votant a Ribes de Freser
Irene Rigau, votant a Ribes de Freser | Laia Deler
Redacció
09 de novembre del 2014
Actualitzat el 10 de novembre a les 10:45h

Irene Rigau, votant a Ribes de Freser. Foto: Laia Deler


La consellera Irene Rigau ha votat aquest migdia a Ribes de Freser. Ho ha fet –tal i com ha explicat posteriorment- a favor del "sí-sí", poques hores després de ser denunciada per UPyD pel fet que la consulta s'estigui celebrant en instituts i escoles públiques. Rigau, després de votar juntament amb el seu marit, l'exalcalde Salvador Carrera, ha agraït la tasca dels voluntaris per fer possible el 9-N.

UPYD denuncia Mas, Espadaler i Rigau

Aquest matí, poc després de l'obertura dels punts de votació, el partit espanyolista UPyD ha presentat davant la Fiscalia i el jutjat de guàrdia una denúncia contra el president de la Generalitat, Artur Mas, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i el conseller d'Interior, Ramon Espadaler.

Segons el document d'UPyD, els delictes a perseguir són "flagrants i permanents" i entren en la categoria de "prevaricació, desobediència i omissió del deure de perseguir delictes", tots ells relacionats amb les funcions públiques del president i els dos consellers del Govern. La denúncia afirma que "El Govern de la Generalitat de Catalunya en el dia d'avui i a les 9 hores ha obert instituts i edificis públics, dependents del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, per a la realització de la consulta suspesa, facilitant la logística i tots els mitjans materials per a la realització de la mateixa".