Ferran Miquel presenta la seva primera novel·la a la Casa Amèrica

L'escriptor Màrius Serra participarà a la presentació de "La importància dels secrets"

per Redacció, 7 de novembre de 2014 a les 12:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de novembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ferran Miquel va publicar fa pocs mesos la seva primera novel·la. El proper dimarts 11 de novembre La importància dels secrets es presentarà a la Fundació Casa Amèrica Catalunya de Barcelona en un acte que començarà a les vuit del vespre i que comptarà, a banda de l'autor, amb l’escriptor Màrius Serra; la professora titular de Filosofia a la Universitat de Saragossa, Marina Garcés, i el director general de Casa Amèrica Catalunya, Antoni Traveria.

La importància dels secrets és la primera novel·la de Ferran Miquel, un relat que barreja ficció i realitat. El fil argumental del llibre creua la vida d’en Pere Planas amb la de l’autor quan aquest era regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses.


Una fotografia trobada li desperta el desig de seguir el rastre d’un home que es va enrolar a l’exèrcit i va ser un dels últims de Filipines. La imaginació d’en Ferran Miquel i Rigau es desencadena quan es demana pel Pere Planas que, després de la guerra, va tornar per incorporar-se de nou a la normalitat, a la vida de la gent qualsevol. En Ferran i en Pere no són la mateixa persona, però ho podrien ser: el primer utilitza al segon per recrear la vida d’un jove que deixa que les circumstàncies marquin el seu destí. Els herois no existeixen. De vegades esdevé, però, que les persones es converteixen en referent en voler ser senzilles i lliures.

 

Participació