L'Arxiu Comarcal acull una exposició d'il·lustracions carlines

"Rastres de Sang i Foc" es podrà visitar fins al 31 de desembre

Redacció
04 de novembre del 2014
Actualitzat a les 10:41h
Rastres de Sang i de Foc és una exposició d'il·lustracions del carlisme que es pot visitar a l'Arxiu Comarcal del Ripollès fins al 31 de desembre d'enguany. La mostra, organitzada per l’Arxiu Comarcal del Berguedà, ja s'havia pogut veure a Berga, la Seu d’Urgell i Castellar de n’Hug, i també va formar part d’un acte inclòs dins el II Simposi d’Història del Carlisme, organitzat pel Centre d’Estudis d’Avià.

L’exposició està organitzada en tres àrees que es complementen. La primera ha estat elaborada a partir del llibre de Pere Boixader Rastres de Sang i de Foc. La penúltima guerra civil al Prepirineu català, 1872-1875, i s'hi poden veure les il·lustracions que apareixen en el llibre, acompanyades d’un discurs que va des del setge de Puigcerdà el 1873 fins al final de la guerra a Catalunya el 1875, passant per l’episodi de la mort de Josep Cabrinetty a Alpens. La segona ha estat elaborada a partir de la donació particular del fons personal de Pau Anfruns Roma (1807-1880) a l’Arxiu Comarcal del Berguedà, i s’hi poden veure reproduccions del dietari que va redactar durant aquest període. Finalment, la tercera part ha estat elaborada per l’Arxiu Comarcal del Ripollès a partir dels fons que conserva, i correspon a la tercera guerra carlina.

L’exposició es podrà visitar a la segona planta de l’Arxiu Comarcal del Ripollès del 31 d’octubre al 31 de desembre de 2014. L’horari és el d’atenció al públic: els matins, de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 h, i les tardes, de dilluns a dijous, de 15.30 a 18.00 h.