Els Bastions de la Vall de Ribes creixen amb una tercera cursa

L'ultra, la prova reina, es manté amb 92 quilòmetres mentre el trail s'allarga a 65 km i neix una marató de 50 km

Ernest Ausiró, a Els Bastions
Ernest Ausiró, a Els Bastions | Marc Cargol
Arnau Urgell
02 de novembre del 2014
Actualitzat el 07 de novembre a les 11:05h

Quan encara no ha acabat la temporada d'ultres, la majoria de grans curses del país ja estan obrint les inscripcions per al 2015. És el cas dels Bastions, la prova d'ultradistància de la Vall de Ribes que en la seva cinquena edició creixerà amb la incorporació d'una tercera cursa i amb la voluntat de consolidar-se en l'atapeït calendari que es viu al Pirineu Oriental entre juny i juliol.

Coincidint amb Tots Sants els Bastions han obert les inscripcions per a l'edició 2015 que durant dues setmanes tindran un 15% de descompte. La prova reina, l'ultra de 92 quilòmetres i 6.000 metres de desnivell positiu, manté el recorregut clàssic –de fet, és una travessa que es pot fer per etapes al llarg de l'any-. Una cursa que recorre els cims més representatius de la vall d'oest a est: la Covil, l'Emperadora, el Puigmal, Finestrelles, el pic Eina, Noufonts, Noucreus, el Balandrau i el Taga. Se n'han disputat quatre edicions –malgrat que el 2013 es va haver de neutralitzar pel vent- i el rècord l'ostenta des de l'any passat l'osonenc Ernest Ausiró amb un temps d'11:47:03.

Per altra banda, el trail de 52 km s'allarga fins als 65 i també passarà pels grans cims de la vall amb 3.800 metres de desnivell positiu. La gran novetat és que deixarà de sortir de Núria i ho farà des de Ribes de Freser mateix –com la resta de les proves-. Fins ara, el millor temps l'ostenta el barceloní Òscar Pérez, l'únic corredor capaç d'haver guanyat les dues modalitats així com la veïna Emmona.

Finalment, la gran novetat és la creació d'una “marató” de 50 quilòmetres i 2.900 metres de desnivell positiu. El Torreneules i el Balandrau –sostre de la prova amb 2.585 metres- seran els principals cims d'aquest nou trail que complementa l'oferta dels Bastions.
 

Palmarès Els Bastions de la Vall de Ribes 2011-2014

 

Galeries de fotos

Fotos dels Bastions 2014 al Taga (Marc Cargol)

Fotos dels Bastions 2014 pla Barrques-font Home Mort (Rastres Fotografia)

Fotos dels Bastions 2013 a Núria (Rastres Fotografia)

Fotos dels Bastions 2013 a Ribes de Freser i la Covil (Meteoribes i Marta Alsina)

Fotos dels Bastions 2012 (Arnau Urgell i Laia Deler)