Josep Ricart, «amfitrió» de l’Espai Art l’Abadia fins al gener de 2015

L'exposició "Tessera Hospitalis" s'inaugurarà el 31 d'octubre

Redacció
28 d'octubre del 2014
Actualitzat a la 13:23h
El pintor, dibuixant i escultor vigatà Josep Ricart exposarà una mostra de la seva obra a l’Espai Art l’Abadia de Sant Joan de les Abadesses. Ricart ha escollit Tessera Hospitalis com a títol per acompanyar peces de tècniques i disciplines diferents per tal de mostrar un fragment del seu treball en cadascuna d’elles. Per tant, l’exposició és una mena de recull o referència de la trajectòria artística de Ricart, que en repassa el seu estil en el dibuix, la pintura i l’escultura.

Explica l’autor que Tessera Hospitalis era una tauleta que utilitzaven els grecs. Quan un amfitrió tenia un convidat, la partia i en conservava una meitat per a ell i en regalava l’altra a l’hoste per tal que, si anys més tard tornava un descendent d’aquell hoste, poguessin encaixar les peces i reconèixer-s mútuament. En aquest sentit, Ricart creu que les obres que veureu a l’Espai Art l’Abadia són la meitat de la tauleta, és a dir l’amfitrió, i que els visitants en seran els hostes.

La inauguració de l’exposició, que comptarà amb la presència de Josep Ricart, es farà el pròxim divendres 31 d’octubre, a les 18 de la tarda, i es podrà visitar fins al 25 de gener de 2015. L’horari de visita és de dilluns a dissabte, de 10 a 14 i de 16 a 19 hores, i els diumenges, de 10 a 14 hores.