Localitzat viu l'avi de 83 anys desaparegut dilluns a Ripoll

Un veí l'ha trobat aquest dijous al matí a la carretera de les Llosses, en la quarta jornada de recerca, en aparent bon estat de salut | Després de ser atès ha estat traslladat a l'Hospital de Campdevànol

Arnau Urgell
30 d'octubre del 2014
Actualitzat el 31 d'octubre a les 10:09h
Josep Pons Cirera ha estat localitzat aquest matí
Josep Pons Cirera ha estat localitzat aquest matí | Protecció Civil

Josep Pons Cirera, aquest dijous. Foto: Protecció Civil de Ripoll


Josep Pons Cirera, l'avi de 83 anys de Ripoll desaparegut des de dilluns, ha estat localitzat viu i en aparent bon estat de salut aquest dijous al matí. L'ha localitzat un veí que circulava amb cotxe per la carretera de les Llosses i que se n'ha adonat que responia a la descripció que havia circulat. Després de ser reconegut a casa seva per un metge dels Bombers, ha estat traslladat en ambulància a un centre hospitalari simplement per "protocol".

L'avi, veí de Mas Malets del barri del Remei, va marxar dilluns al migdia de casa seva amb el seu gos. Quan es feia fosc es va desorientar i no va poder tornar a casa seva. Tanmateix, en cap moment ha perdut consciència i tenia clar que havia passat tres nits a fora, segons han explicat a ElRipollès.info membres de l'operatiu. Josep Ayats, un dels comandaments dels Bombers que hi han participat, ha afegit que se l'ha localitzat al quilòmetre 185 de la carretera de les Llosses, a tocar de la pista de Vallespirans.

"Estava en aparent en bon estat de salut. Evidentment molt cansat però sense cap lesió ni traumatisme", ha afegit Ayats. Això sí, estava totalment desorientat a nivell geogràfic ja que situava Ripoll en direcció Berga. Durant els tres dies no ha menjat però sí que ha begut aigua, segons han explicat membres de l'operatiu. Ha dormit al bosc però mai ha perdut la consciència del pas del temps. Una de les anècdotes és que el gos –que no ha abandonat Josep Pons al llarg dels quatre dies- s'ha negat a pujar al cotxe amb el que s'ha traslladat l'avi a casa seva i se l'ha hagut de tornar a buscar després.

Jordi Munell, alcalde de Ripoll, ha volgut agrair la "gran col·laboració i esforç" de les desenes de persones que han participat a l'operatiu, entre membres professionals dels cossos d'emergència, voluntaris i veïns i familiars.
 

Una ambulància ha evacuat l'avi després de quatre dies desaparegut. Foto: Arnau Urgell


Quatre dies de recerca

A primera hora d'aquest dijous s'havia reiniciat la recerca de Josep Pons Cirera. L'operatiu es continuava centrant als barri del Remei i a la muntanya del Catllar. Precisament, segons fonts consultades per aquest mitjà, la zona on se l'ha acabat trobant era una de les àrees que avui es volia pentinar tot i que era més lluny del radi on inicialment es creia que podia ser. L'operatiu tornava a ser similar als darrers dos dies –onze dotacions dels Bombers i diverses dels Mossos i Protecció Civil- i se havien sumat membres de Creu Roja de Ripoll i de la Vall de Camprodon així com voluntaris de Protecció Civil de Sant Joan de les Abadesses.

L'home desaparegut va marxar de casa seva –el mas Malets del barri del Remei- a les dues del migdia del dilluns acompanyat d'un gos. És una activitat que feia cada dia però les alarmes es van disparar cap a mitja tarda quan no va tornar. Per aquest motiu, cap a quarts d'onze de la nit de mateix dilluns va començar una recerca que es va allargar fins a les quatre de la matinada. L'endemà al matí, amb molts més recursos tècnics i humans, es van reiniciar les tasques que es van allargar fins que es va fer fosc.
 

Un dels cap de l'operatiu assenyalant el punt on s'ha localitzat. Foto: Arnau Urgell

 

La unitat canina ha treballat a l'operatiu de recerca per trobar l'avi desaparegut Foto: Arnau Urgell
 

L'helicòpter dels Bombers, en plena recerca el dilluns. Foto: Arnau Urgell