Un conte ple d'aventures per explicar els fets de 1714 a la mainada

Sant Joan continua commemorant el Tricentenari

Redacció
22 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 16:39h
Sant Joan de les Abadesses segueix commemorant el Tricentenari, aquesta vegada amb un muntatge escènic per a infants basat en el conte Aquell dia de 1714, escrit per Antoni Munné Jordà i il·lustrat per Òscar Julve. En aquest espectacle, Bernat Soler explica una història d’aventures, entre la realitat i la ficció, protagonitzada per en Patufet, l’Eulària (una nena barcelonina ben valenta), i el senyor Rafel (el conseller en cap de la ciutat). L’obra es podrà veure aquest dijous 23, a les 16.45 h, a la Biblioteca Josep Picola.

L’Eulària és una nena barcelonina que vol ajudar a defensar la muralla durant el setembre de 1714, amb l’ajuda inestimable d’en Patufet i el bou. Els personatges ficticis i els personatges reals es barregen en una aventura divertida però tràgica a la vegada, que apropa a tota la família aquest episodi tan important de la nostra història. Amb una posada en escena planera i actual, un sol actor interpreta i manipula titelles i objectes en un espectacle de petit format i de mitja hora de durada. Ideal per encetar una reflexió entorn de la història de Catalunya i el moment actual del nostre país, a casa, a l’escola...

A més dels actes de commemoració de l’11 de setembre passat on van actuar els Falcons de Vilafranca i es va inaugurar un placa a la plaça Catalunya, la conferència de l’historiador Eduard Puig Bordera i aquest espectacle, encara hi haurà una altra activitat musical adreçada a adults amb Sílvia Bel, Carles Beltran i Llúcia Vives, on s'interpretaran romanços que contextualitzen les vivències en la Catalunya del segle XVIII, mentre es narren fragments de cròniques de la Guerra de Successió i de la novel·la Victus d'Albert Sánchez Piñol (22 de novembre).