La Ruta del Ferro es reobre de manera provisional un mes i mig després

El Consorci Vies Verdes assenyala que han acabat les obres de "sanejament" per facilitar el pas | Molts usuaris feien cas omís a la prohibició i passaven pel punt afectat per l'esllavissada

Un ciclista passant pel punt de l'esllavissada fa uns dies
Un ciclista passant pel punt de l'esllavissada fa uns dies | Arnau Urgell
Arnau Urgell
21 d'octubre del 2014
Actualitzat el 22 d'octubre a les 12:46h

Un ciclista passant pel punt de l'esllavissada fa uns dies. Foto: Arnau Urgell


La Ruta del Ferro, que connecta Ripoll amb Sant Joan de les Abadesses, ja està reoberta oficialment. Ho està però de manera “provisional”, segons ha explicat una portaveu de Consorci Vies Verdes a ElRipollès.info. “S'han finalitzar les obres de sanejament per permetre el pas de vianants i ciclistes però a partir d'ara s'ha de valorar quins treballs cal fer més”, han aclarit.

La situació s'arrossega des del 6 de setembre quan una tarda de fortes tempestes va deixar una seixantena de litres al Ripollès. Les precipitacions, força intenses, culminaven una setmana de pluges i van provocar petites esllavissades. La més important va afectar la Ruta del Ferro, en un tram d'uns 20 metres entre el Solà i la Casilla, al terme de Sant Joan, a l'alçada de Cal Gat.

Des d'aleshores la via verda ha estat tallada mentre hi treballaven les màquines. S'hi ha destinat un pressupost d'emergència d'uns 20.000 euros per tal de restablir-hi la normalitat. Tanmateix, ja fa dies que molts usuaris –especialment al cap de setmana- obrien les tanques i circulaven pel punt afectat. Ara, ja s'ha obert el pas tot i que s'han situat unes valles a tocar de l'esllavissada perquè es passi el més allunyat possible al vessant afectat. En aquest sentit des del Consorci Vies Verdes es demana preocupació perquè l'actuació no esta finalitzada.

“Ara toca tornar a valorar la situació, veure quant costa estabilitzar definitivament la muntanya i buscar el finançament”, assenyalen des de l'ens que gestiona les vies verdes gironines.
 

Les tanques de l'esllavissada a la Ruta del Ferro ja s'han retirat. Foto: Arnau Urgell