Sant Joan busca la carbassa més gran per cinquè any

Diumenge torna una fira que l'any passat va veure un exemplar de més de 450 quilos

Redacció
16 d'octubre del 2014
Actualitzat el 17 d'octubre a les 11:23h
Torna la Fira de la Carbassa
Torna la Fira de la Carbassa | M. Cargol
Les carbasses més grans de la fira de l'any passat. Foto: Marc Cargol

Ja fa cinc any que Sant Joan de les Abadesses busca la carbassa més gran possible. Ho fa en el marc d'una fira organitzada pel col·lectiu local de carbassaires que es tornarà a celebrar aquest diumenge 19 d'octubre. La recepta es manté: parades de productes relacionats amb la carbassa, degustacions, demostracions i el concurs de carbasses grans. Un conjunt de propostes entorn d'aquest fruit de tardor que amaga tantes varietats, formes, mides i colors diferents.

Amb només quatre edicions, la de la carbassa s’ha consolidat com una de les fires més importants de la comarca a la tardor. En totes les seves edicions hi ha assistit un bon nombre de públic que ha omplert la plaça Anselm Clavé i els seus voltants. L’any passat, s’hi va poder veure un exemplar de carbassa de 454,4 quilos provinent de l'Alcora, a la comarca castellonenca de l'Alcalatén, el que va suposar el rècord "històric" del certamen.

El concurs reparteix 1.300 euros amb premis repartits en diverses categories entre les quals les més grans a nivell local i comarcal. A la tarda, a més, hi haurà un taller de cuina amb carbassa adreçat a nens i el ja tradicional demostració de l'art de fer escultures amb aquest fruit de tardor.

Galeries de fotos
 

Fotos de la Fira de la Carbassa de Sant Joan 2013 (Marc Cargol)

Fotos de la Fira de la Carbassa de Sant Joan 2012 (Marcel Urgell)

Fotos de la Fira de la Carbassa de Sant Joan 2011 (Xevi Mas)

Fotos de la Fira de la Carbassa de Sant Joan 2010 (Lurdes López)