Més de 500 corredors recorreran els corriols «medievals» del Baix Ripollès

El Trail Terra de Comtes i Abats va camí de duplicar el nombre de participants i aposta per un tercer recorregut | Gerard Morales, guanyador el 2013 de la cursa de 60 km, defensarà el títol

Redacció
16 d'octubre del 2014
Actualitzat el 17 d'octubre a les 9:35h
Equip organitzador del Trail Terra de Comtes i Abats
Equip organitzador del Trail Terra de Comtes i Abats | Arnau Urgell

Els corredors del Trail Terra de Comtes gaudiran d'un paisatge espectacular. Foto: Rastres Fotografia


A manca de 24 hores de tancar inscripcions el Trail Terra de Comtes i Abats va superar els 500 participants. La segona edició d'aquesta cursa que recorre els corriols i el patrimoni del Baix Ripollès suposa pràcticament duplicar el nombre de participants del 2013, a banda d'incloure un tercer recorregut. De fet, els circuits seran pràcticament nous passant a ser circulars amb sortida i arribada davant d'un Monestir de Santa Maria de Ripoll en ple procés per intentar que la seva Portalada esdevingui Patrimoni de la Humanitat.

“Quan et bolques en organitzar un esdeveniment que el calendari estigui saturat no és un problema”, apunta Quim Merino, de l'equip organitzador. De nou, l'Esportiu Ripoll anuncia uns recorreguts espectaculars amb un percentatge altíssim de corriols. En aquesta ocasió seran tres traçats de de 13 km, el Trail Iniciàtic; de 26 km, el Trail Panoràmica; i la prova reina de 65 km, el Gran Trail. Es faran tres sortides consecutives a les 8.00, 9.00 i 9.30 d'aquest dissabte 18 d'octubre i l'organització promet “molt ambient”. “Sortiran amb el pols ben accelerat”, assegura Merino.

El coll de la Tuta, a Ogassa, el poble del Baell, al terme de Campelles, el santuari de Montrony i el castell de Mataplana, a Gombrèn, així com el torrent de la Cabana, a Campdevànol, són alguns dels paratges més emblemàtics per on passarà un Gran Trail Terra de Comtes i Abats on Gerard Morales –flamant campió del circuit Spain Ultra Cup- defensarà el títol de l'any passat-. Els traçats, dissenyats pels corredors Marc Carós i Aleix Fàbregas prometen no decebre ningú.

A la cursa del Baix Ripollès també destaca la presència del ciclista Pau Zamora o dels corredors Xavi Llamas i Xavi Padrós. En dones, l'organització assenyala Marta Planas, especialista en Rogaine, com una de les corredores amb més opcions juntament amb la també ripollesa Laura Prat.

Turisme esportiu

"Els corredors de muntanya no deixen de ser turistes". Així ho veu Jordi Munell, alcalde de Ripoll, que recorda tant el moviment econòmic que genera una cursa com el fet que sovint, amb amics o família, acaben tornant al territori per visitar-lo. En aquest sentit destaca com un encert que la marca Territori de Comtes i Abats, que agrupa els recursos turístics vinculats a l'Edat Mitjana del Baix Ripollès hagi esdevingut també el nom d'una cursa de muntanya, una de BTT i una marxa cicloturista.

NacióMuntanya, com a mitjà oficial de la prova, farà un seguiment exhaustiu de la prova al llarg de tot el dissabte i publicarà cròniques, entrevistes i una extensa galeria de fotos.
 

Organitzadors Trail Terra de Comtes: Quim Merino, Miquel Puigdomènech, Marc Carós i Aleix Fàbregas. Foto: AU

 

Fotos del Trail Terra de Comtes al pas per Corones (Rastres Fotografia)

Fotos del Trail Terra de Comtes al pas per Sant Grau (Sergi Colomé)

Fotos de les sortides del Trail Terra de Comtes a Sant Joan (Marc Cargol)
 

Gerard Morales, guanyador de la primera edició. Foto: Rastres Fotografia