Els ametllats de Galetes Birba obtenen el nou segell Girona Excel·lent

per Andreu Oliveras , Santa Pau, 14 d'octubre de 2014 a les 16:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'octubre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Fotografia de grup de productors galardonats amb el segell i jurat, aquest matí a Santa Pau. Foto: Martí Albesa


Els ametllats de Galetes Birbes de Camprodon són un dels 31 productes que ha obtingut enguany el segell de qualitat Girona Excel·lent, impulsat per la Diputació i la Cambra de Comerç de Girona. Durant tres dies, un jurat format per experts –amb cuiners com els germans Roca o Francesc Rovira de la Fonda Xesc de Gombrèn- han fet tastos a cegues, agrupats per tipus de producte. Com a resultat 31 han obtingut el reconeixement i una vuitantena més n'han quedat fora.


Aquest matí, al mas Can Batlle de Santa Pau s'ha fet l'últim dels tres tastos i s'han presentat els productes guardonats. Pel president de la Diputació, Joan Giraut, l'ens té "la voluntat d'anar mes enllà i incorporar altres tipus de productes" com per exemple les carns.

La Diputació promocionarà els 31 guardonats


Des d'ara, la Diputació s'encarregarà de promocionar els 31 aliments afortunats portant-los a diverses fires d'arreu del territori com la Fira Mercat de Mercats de Barcelona, la Fira de Mostres de Girona o la Fira Orígens d'Olot. Tots els productes amb segell s'agruparan en una guia, on a més comptarà amb entrevistes a xefs gironins amb estrella. En el cas de Galetes de Camprodon SA s'ha escollit la Caixa d'Ametllats, que inclou una de les galetes del famós assortit de Birba.
 

Tota la informació a NaciólaGarrotxa.cat

 

El jurat, tastant els fesols de Santa Pau i els arrossos de Pals, per decidir els millors. Foto: Martí Albesa

 

Participació