Doble èxit d'Ignasi Casas, seleccionador estatal de raids hípics

Els equips de l'entrenador ripollès van endur-se l'or als Jocs Mundials Eqüestres i al Campionat d'Europa júnior 2014

Redacció
09 d'octubre del 2014
Actualitzat el 14 d'octubre a les 14:24h
Ignasi Casas (esquerra), seleccionador estatal de raids hípics
Ignasi Casas (esquerra), seleccionador estatal de raids hípics | AC

Ignasi Casas (esquerra), seleccionador estatal de raids hípics. Foto: Adrià Costa

 

Ignasi Casas és des de 2012 seleccionador estatal i cap d'equip en la modalitat hípica dels raids. Enguany ha aconseguit un doble èxit ja que dos dels conjunts que entrena han aconseguit medalles d'or a competicions internacionals. Bona part dels genets són osonencs i, per aquest motiu, el Consell Comarcal els va homenatjar –juntament amb Casas- en un acte celebrat aquest dimarts.

El principal èxit dels equips de l'entrenador ripollès va ser la medalla d'or Jocs Mundials Eqüestres a Normandia 2014 disputat a finals d'agost. Un triomf que van assolir Maria Álvarez, Laia Muixí, Jordi Arboix, Jaume Puntí i Javier Cervera. Abans, al mes de juliol, l'èxit va ser de l'equip júnior -format per Gil Berenguer, Paula Muntalà i Maria Dulcet, entre altres- que també va guanyar l'or al Campionat d'Europa disputat a Verona (Itàlia). En aquesta competició els genets catalans van sumar dues medalles individuals.

En l'acte d'homenatge d'aquest dimarts la Delegació a Osona de la Cambra de Comerç i el Consell Empresarial d'Osona van presentar un projecte per construir un hipòdrom, que seria la primera instal·lació fixa del país.

Cap de setmana de raid hípic a Ripoll

El reconeixement celebrat a Vic pràcticament coincideix amb la disputa del Raid Hípic Comte Arnau de Ripoll. Una prova esportiva se celebrava a finals d'agost però que enguany s'ha traslladat a l'11 i al 12 d'octubre. El raid consta d'una modalitat de dos dies –amb dues etapes de 70 km- així com d'una modalitat d'un dia, amb dues proves de 82 km. La prova és puntuable per a la Lliga Alta Competició RFHE, el FEI Endurance Ranking i la Copa Catalana de Raids.