El papa concedeix el títol de basílica menor a l'església del santuari de Vall de Núria

per Redacció , 8 d'octubre de 2014 a les 17:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'octubre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El santuari de la Mare de Déu de Núria. Foto: Bisbat d'Urgell

 

El Bisbat d'Urgell ha anunciat que l'església del santuari de la Mare de Déu de Núria ha esdevingut una basílica menor. Es tracta d'una concessió realitzada pel papa Francesc, a través d'un rescripte de la Congregació per al Culte Diví, signat pel cardenal Antonio Cañizares.


La concessió respon a la petició efectuada per l'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, monsenyor Joan-Enric Vives, fa uns mesos, i té data del 23 de setembre de 2014. Està previst que se celebri amb una missa solemne oficiada per Lluís Martínez Sistach, cardenal-arquebisbe de Catalunya. Cal recordar que Núria és el segon santuari marià de Catalunya i patrona principal de la  diòcesi d'Urgell.
 

Les basíliques menors

El títol de basílica menor, explica el Bisbat d'Urgell, és una distinció concedida pel papa a aquelles esglésies més importants que, en atenció a la seva història i cultura, vida litúrgica i pastoral, són particularment significatives. “La concessió del títol procura enfortir la vinculació amb l'Església de Roma i amb el Sant Pare, i alhora promou la seva exemplaritat com a centre d'especial acció litúrgica i pastoral a la diòcesi”, afegeixen.


El santuari de la Mare de Déu de Núria, construït el 1911, se suma així a les altres tres basíliques menors amb què compta la Diòcesi d'Urgell: la Catedral de Santa Maria de La Seu d'Urgell, que ho ostenta des de 1905; la Basílica de la Mare de Déu de Valldeflors de Tremp, que té el títol des de 1923; i la de la Mare de Déu de Meritxell, patrona del Principat d'Andorra, concedit aquest mateix 2014.

 

Participació