Crida per omplir el Graner de Ripoll amb menjar per a infants

El centre de distribució d'aliments es troba en "situació d'emergència" | L'any passat es va atendre un total de 462 persones de 133 famílies

Redacció
03 d'octubre del 2014
Actualitzat el 08 d'octubre a les 17:40h
El centre de distribució d'aliments de Ripoll està en “situació d'emergència”. En aquest context representants del Consorci de Benestar Social, de l'Ajuntament i d'entitats com Càritas i la Creu Roja han fet una crida per omplir el Graner. La demanda se centra en aliments infantils, especialment llet, farina i sucre.

El Graner, el banc d'aliments de Ripoll, va atendre l'any passat un total de 462 persones de 133 famílies. D'aquestes, una gran part són menors i per aquest motiu les diverses entitats i administracions han iniciat una campanya per aconseguir augmentar les reserves. A l'increment de persones amb situació de pobresa a causa de la crisi se li suma la disminució de donacions per part de la Unió Europea.

La campanya de recollida d'aliments de Ripoll –que anticiparà el gran recapte que se celebrarà a finals de novembre- estarà en marxa al llarg de l'octubre. Se centra en tres aliments –llet, sucre i farina- i es compta amb la col·laboració de bona part dels supermercats de la vila: Bonpreu, Esclat, Caprabo, Bon Area, Condis i Bonet. A més, també s'han instal·lat caixes de recollida a equipaments com el Casal Cívic la Devesa del Pla, la piscina municipal, la Biblioteca Lambert Mata i el Club Casal dels Avis.

Des del Consorci de Benestar Social i les entitats que gestionen el centre de distribució d'aliments destaquen la necessitat d'aportar els tres aliments triats. “L'objectiu és que la mainada de Ripoll gaudeixin d’una dieta sana i equilibrada i en aquests moments estan menjant de forma repetitiva arròs, pasta i llegums”, assenyalen.