El Ripollès vol votar el 9-N

Més de 500 persones es concentren a Ripoll en contra la suspensió de la consulta per part del Constitucional | Les protestes es repeteixen arreu de la comarca

Arnau Urgell
30 de setembre del 2014
Actualitzat el 01 d'octubre a les 12:54h
Concentració a Ripoll a favor del 9-N
Concentració a Ripoll a favor del 9-N | Arnau Urgell
Concentració a favor del 9-N a Ripoll. Foto: Arnau Urgell

 

El sobiranisme ha respost amb força al Tribunal Constitucional. Milers de persones s'han concentrat en centenars d'ajuntaments del país per reclamar poder votar el 9-N. A Ripoll han estat més de 500 -segons els càlculs realitzats per tots els mitjans presents-, en una de les mobilitzacions més importants dels darrers anys. Tot i el mal temps, les mobilitzacions s'han repetit a bona part dels municipis de la comarca.

El dilluns al vespre el Constitucional va decidir suspendre la Llei de consultes i el decret que convocava la consulta pel proper 9 de novembre. La decisió, tal i com ha advertit avui el Govern, no ha suposat la fi del procés sobiranista. S'ha demostrat a les places del país en una concentració tant multitudinària com descentralitzada. Al Ripollès han destacat les concentracions de Ripoll, Sant Joan de les Abadesses –amb quasi 300 persones- i Campdevànol, amb centenars de persones arreu. També cal destcar les de Camprodon i Ribes de Freser així com el fet que se n'hagin realitzat en municipis petits com Molló, Queralbs, Setcases, Les Llosses, Vallfogona i Vilallonga de Ter, entre altres.

El mal temps no frena les mobilitzacions

Tota la tarda va estar marcada per un cel cobert. Pocs minuts abans de les set de la tarda petits ruixats van afectar el Ripollès però això no va frenar els centenars de persones que es van anar aplegant a davant dels ajuntaments. A Ripoll van ser més de mig miler amb el groc com a color dominant. De fet, l'ANC i Òmnium, impulsors de la campanya "Ara és l'hora" han fet una crida a mantenir fins al 9 de novembre una "marea groga" a favor del 9-N.

A la capital del Ripollès la concentració va precedir el ple ordinari. Això va fer que hi fossin la pràctica totalitat dels regidors de CiU i ERC així com l'edil no adscrit. També hi havia militants d'ICV, la CUP i SI així com molts veïns i representants d'entitats diverses. Glòria Roca, representant de l'ANC, va fer una crida a "Votar i guanyar", en la lectura del manifest que es va escoltar a centenars de places del país. També van parlar l'exalcaldessa i actual diputada Teresa Jordà així com l'alcalde Jordi Munell. El batlle va recordar que el món municipal està amb la consulta i que ja hi ha uns 900 ajuntaments que hi han donat suport. L'acte, amb puntualitat suïssa, va acabar amb el cant dels Segadors.

Representants de l'ANC i de l'Ajuntament de Ripoll a la concentració a favor del 9-N. Foto: Arnau Urgell

Unes 200 persones s'han concentrat a Sant Joan deles Abadesses. Foto: Marc Cargol

Concentració a favor del 9-N a Ripoll. Foto: Arnau Urgell


Concentració a favor del 9-N a l'Ajuntament de Les Llosses. Foto: Marina Puigcorbé Concentració a favor del 9-N a Setcases. Foto: CF

Concentració a favor de la consulta a Vallfogona. Foto: @vallfogona

A Queralbs també volen votar el 9-N.

Camprodon també va respondre contra el Constitucional. Foto: Jaume Soler

A Vilallonga de Ter també es van concentrar a favor del 9-N Foto: Ajuntament de Vilallonga