Ripoll intenta blindar l'accés a les vies al barri de Castelladral

Molts vianants, especialment estudiants de l'institut, travessaven la línia ferroviària per fer drecera

Instal·lació de la tanca per evitar l'accés a les vies a Castelladral
Instal·lació de la tanca per evitar l'accés a les vies a Castelladral | AU
Arnau Urgell
30 de setembre del 2014
Instal·lació de la tanca per evitar l'accés a les vies a Castelladral. Foto: Arnau Urgell

Ripoll està intentant blindar l'accés a les vies del tren a l'alçada del barri de Castelladral, a tocar de l'estació. En aquest punt molts vianants, especialment estudiants de l'institut, travessaven la línia ferroviària per tal de fer drecera amb l'evident perill que comportava.

Feia molts mesos que els veïns de la zona alertaven del risc que algun dia passés una desgràcia. En aquest punt la carretera passa per sota de la via del tren i moltes persones consideraven que passar per sobre de les vies era més ràpid. Més enllà del perill de creuar-les, tampoc era fàcil el pas per un caminet per enllaçar amb el carrer Progrés, amb un marge d'uns tres metres respecte la carretera. A banda de menors, sovint es veia gent gran que, en alguns casos, travessaven la via amb carros de la compra.

Aquest estiu l'Ajuntament ja va instal·lar un cartell recordant que està prohibit creuar les vies i alertant de perill. Ara, coincidint amb l'inici del curs escolar, el consistori està procedint a tancar l'accés amb una tanca que ha cedit ADIF. “Malgrat que no quedarà totalment tancat el perill es reduirà de manera notable”, assenyala l'alcalde Jordi Munell. De fet, tot i que a tocar de l'estació Nova quedi espai lliure, travessar la via ja no permetrà reduir el temps ja que a la banda de Fuensanta està blindat.

Els treballs per instal·lar la tanca continuaven aquest matí. Curiosament, operaris d'ADIF no en tenien coneixement i han qüestionat als treballadors municipals si hi hauria espai per accedir amb camió a les vies. La qüestió ja s'havia previst amb una porta en un punt central de la tanca.