El Constitucional es reuneix d'urgència per aturar el 9-N

Convoca un ple extraordinari per valorar si admet a tràmit els recursos contra la Llei de consultes i el decret de la consulta | L'ANC i Òmnium fan una crida a concentrar-se dimarts (19.00) als ajuntaments

Redacció
29 de setembre del 2014
El Tribunal Constitucional es reuneix d'urgència pel 9-N
El Tribunal Constitucional es reuneix d'urgència pel 9-N | Arxiu ND

El Tribunal Constitucional espanyol (TC) ha convocat un ple extraordinari per a aquesta mateixa tarda (18.30) per admetre a tràmit els recursos d'inconstitucionalitat presentats aquest migdia per l'executiu de Mariano Rajoy en contra de la Llei de consultes i el decret de la consulta d'autodeterminació del 9 de novembre.

La convocatòria té caràcter d'urgència, poques hores després que l'advocada de l'Estat, Marta Silva, presentés els dos recursos contra la Llei de Consultes i contra el decret que autoritza el 9 de novembre. Durant la reunió, el ple de l'alt tribunal, presidit per l'exmilitant del PP Francisco Pérez de los Cobos, decidirà si admet a tràmit els recursos, cosa que suposaria la immediata paralització tant de la llei com del decret signat dissabte per Artur Mas.

Des de l'Assemblea Nacional Catalana i Omnium Cultural s'ha fet una crida per concentrar-se aquest dimarts davant dels ajuntament a partir de les 19.00. Les mobilitzacions, a banda de protestar contra la suspensió, també pretenen ser l'inici de la campanya a favor del "sí-sí" a la consulta. En aquest sentit els convocants demanen anar-hi amb samarretes grogues, el color de la campanya "Ara és l'hora".

Al Ripollès, donen suport a aquesta mobilitzacions CDC, UDC, ERC i la CUP. ICV, per la seva banda, anunciarà la resposta una vegada es faci pública la suspensió amb l'objectiu de mantenir la unitat amb la resta de partits favorables a la consulta. L'AMI, de la qual formen part els 19 ajuntaments de la comarca, també ha fet una crida a participar a les mobilitzacions.