Laura Orgué i Agustí Roc, a la Cursa del Camí Vell de Núria

La cronoescalada tanca dissabte la cinquena temporada de la cursa virtual de Queralbs al santuari

Redacció
25 de setembre del 2014
Agustí Roc, triple guanyador de la Cursa del Camí Vell
Agustí Roc, triple guanyador de la Cursa del Camí Vell | Vall de Núria
Agustí Roc, triple guanyador de la Cursa del Camí Vell. Foto: Vall de Núria

Aquest cap de setmana es tanca la cinquena temporada de la Cursa Virtual del Camí Vell de Núria. La prova acabarà, de nou, amb una cronoescalada que definirà els vencedors d'una prova que s'ha pogut disputar tantes vegades com s'ha volgut adquirint un xip i marcant als diversos punts de control. La cursa "presencial", malgrat que acostuma a reunir tot just unes desenes de corredors, tindrà un cartell de luxe amb la presència de Laura Orgué, actual campiona del món de l'especialitat; Agustí Roc, triple campió de la prova i un dels màxims especialistes catalans, així com Joan Freixa, que disposa del rècord masculí.

La cronoescalada començarà el dissabte 27 de setembre a les 11 del matí. Aquest dijous era el darrer dia per disputar la versió “virtual” de la prova. De moment, el millor temps el marca l'osonenc Javier Puit amb un temps de 53 minuts i 3 segons, per davant de Josep Teixidor (56:59) i Daniel Pons (59:49). Uns cronos que quedaran, de ben segur, superats el dissabte ja que estan lluny dels rècords.

Agustí Roc ha guanyat tres de les quatre edicions disputades fins ara amb un millor temps de 42 minuts i 29 segons. Curiosament, el rècord el té des del 2012 el berguedà Joan Freixa amb un temps de 41:49. En dones, Laura Orgué és la vencedora de les dues darreres edicions i, a més, l'any passat va marcar el rècord femení amb 49 minuts i 10 segons. En aquesta ocasió la seva principal rival serà l'osonenca Laia Andreu, actual campiona de Catalunya i d'Espanya de curses de muntanya.

La prova consisteix en un recorregut de 7,02 quilòmetres i 855 metres de desnivell positiu des de la plaça del Raig de Queralbs fins al santuari resseguint el clàssic Camí Vell de Núria. Durant el recorregut hi haurà quatre punts de control intermedis així com un petit avituallament al pla de Sallent. La Unió Excursionista Vic col·labora amb FGC en les tasques organitzatives.

L'organització ha anunciat la presència de tècnics de la FEEC per convalidar el traçat per tal que l'any vinent pugui formar part del circuit de curses verticals. Hi ha premis pels tres primers classificats consistents en 150, 100 i 50 euros, respectivament, així com una nit a l'hotel pels millors i vals pel cremallera per la resta.