El bisbe de Vic evita posicionar-se en el debat sobiranista

El bisbat assegura que respectarà el que el poble decideixi

per Pere Pratdesaba , Vic, 25 de setembre de 2014 a les 09:21 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de setembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El bisbe de Vic, Romà Casanova, i el vicari general, David Compte. Foto: Xevi Mas
 
El bisbe de Vic, Romà Casanova, ha optat per mantenir-se al marge del debat històric sobiranista que viu avui la societat catalana. A diferència d’alguns dels seus homònims, com els bisbes de Girona i Solsona, que van defensar fa uns dies obertament la consulta del 9 de novembre, Casanova prefereix guardar silenci sobre un tema tan cabdal.


El bisbe ha declinat respondre una pregunta de valoració formulada per aquest diari i ha traslladat la veu del bisbat al vicari general, mossèn David Compte. El bisbat i l’Església, segons el vicari, respecten "totes les opinions” i estaran sempre “al costat del que decideixi lliurement el poble”. “L’Església no és només una jerarquia sinó que la formen totes les persones que han estat batejades i que ocupen totes les estructures de la nostra societat. Totes elles tenen llibertat per opinar el que els hi sembli”, argumenta Compte.

 

Participació